'We zijn open naar elkaar en dat had ik nodig na Ajax, waar het wat kouder is'
Woensdag, 16 mei 2018 om 07:18

Kenny Tete verruilde Ajax afgelopen zomer voor Olympique Lyon en kwam, ondanks aanhoudend blessureleed, in zijn eerste seizoen tot 31 officiële wedstrijden voor les Gones, waarvan 22 in de Ligue 1. De rechtsback werd onlangs geopereerd aan zijn meniscus en hoopt in de volgende voetbaljaargang een nog grotere rol te kunnen gaan spelen bij de ploeg van verder onder meer Memphis Depay.

Hoewel hij wegens blessures een aantal wedstrijden moest missen, voelt hij dat er veel vertrouwen is bij Lyon in zijn kwaliteiten: "De mensen bij de club zijn warm. Wel is er nog steeds een taalbarrière, maar dat komt wel goed. We zijn open naar elkaar en dat had ik ook wel nodig na Ajax. Daar was het toch wat kouder. Mijn situatie was daar ook anders", legt hij uit in gesprek met De Telegraaf.

Meer: Depay eist hoofdrol op bij succesvolle seizoensopening Olympique Lyon | VIDEO - Depay en Tete buigen na strafschoppen hoofd voor Chelsea

Tete geeft wel aan dat hij een ‘zure smaak’ heeft overgehouden aan de manier waarop hij vertrok bij Ajax. De back werd vorig seizoen voorbijgestreefd door Joël Veltman en verliet de Johan Cruijff ArenA min of meer door de achterdeur. Ondanks de teleurstellende gang van zaken volgt hij Ajax nog wel op de voet en kijkt hij vooral naar voormalig ploeggenoten als Matthijs de Ligt en Justin Kluivert.

Die twee worden de laatste weken hardnekkig in verband gebracht met een transfer en Tete gelooft niet dat het per se te vroeg is als zij nu al uit Amsterdam vertrekken: "Maar wat is nou het juiste moment om te gaan? Ik durf dat niet te zeggen. Je ziet jongens soms een transfer maken omdat ze zogenaamd zijn uitgeleerd in de Eredivisie. Vervolgens spelen ze in het buitenland helemaal niet. En soms zie je ook jongens vertrekken, waarvan je denkt: jij speelde niet eens vaak in de Eredivisie. En die pakken daarna wél door."

Volgens Tete is het zaak dat de twee terechtkomen op een plek waar ze aan spelen toekomen en zich kunnen blijven ontwikkelen. Hij noemt Ajax een club waar jonge spelers dat goed kunnen doen, maar geeft ook aan dat Kluivert en De Ligt hun eigen gevoel moeten volgen: "Ik ben wel benieuwd waar ze uit kunnen kiezen en vooral wát ze uiteindelijk kiezen. Ik blijf het volgen."

 
Ligue 1
 
Olympique Lyon
 
Ajax
 
Kenny Tete
 
Joël Veltman

Poll
Vind jij dat Kenny Tete de juiste keuze heeft gemaakt?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties