Van Persie heeft vertrouwen: 'Dan lever je wel een keer een Ronaldo af'
Woensdag, 16 mei 2018 om 07:32

Robin van Persie maakte dinsdag bekend nog een jaar aan zijn spelersloopbaan vast te plakken. De aanvaller denkt echter ook al verder vooruit en heeft voor de toekomst de ambitie om als trainer aan de slag te gaan. Dat nieuws is door KNVB-directeuren Eric Gudde en Nico-Jan Hoogma met gejuich ontvangen, al wordt het waarschijnlijk wel passen en meten om Van Persie een versneld traject te laten doorlopen.

De 34-jarige aanvaller heeft zich al laten informeren door de twee sportbestuurders: "Ik heb met beide heren een tijd gezeten en ze zijn heel behulpzaam. We hebben over mijn toekomst gesproken en de KNVB wil echt meedenken", vertelt hij in gesprek met De Telegraaf. Van Persie wil alle diploma’s halen en zal hier waarschijnlijk een jaar of vier mee bezig zijn.

Meer: Van Persie legt uit: ‘Op het laatst had ik overal kramp’ | Van Persie geniet: ‘Feyenoord heeft echt geluk, met deze toppers in het doel’

Voor de UEFA B en C diploma’s kan hij door zijn achtergrond als profvoetballer waarschijnlijk een ander traject doorlopen, maar het A diploma wordt een ander verhaal: "Bij A moet je telkens drie dagen bij je club weg. Als we met Feyenoord op donderdag in de Europa League spelen kan ik niet op maandag zeggen tegen de trainer dat ik even drie dagen niet kom."

Van Persie heeft er echter vertrouwen in dat hij aan zijn papieren zal komen en lijkt te willen beginnen als jeugdtrainer. De routinier is al regelmatig langs de lijn te vinden bij Feyenoord Onder-12 en Onder-15 en denkt dat er zeker mogelijkheden liggen voor de toekomst: "Als je gastjes van tien jaar nu absolute toptrainingen geeft, lever je straks als Nederland echt wel een keer een Cristiano Ronaldo af."

 
Eredivisie
 
Feyenoord
 
Robin van Persie
 
Cristiano Ronaldo

Poll
Denk jij dat we Robin van Persie in de toekomst terug zullen zien als trainer in de Eredivisie?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties