'Ik heb voor vijf jaar getekend, dan heeft Ajax daar recht op, toch?'
Woensdag, 16 mei 2018 om 07:47

Hakim Ziyech tekende twee jaar geleden een vijfjarig contract bij Ajax, maar stuurt nadrukkelijk aan op een vertrek uit Amsterdam. De spelmaker wordt in verband gebracht met onder meer AS Roma en gaat ervan uit dat hij volgend seizoen niet meer terugkeert in de Eredivisie. Dat Ajax waarschijnlijk een flink bedrag voor hem wil incasseren, vindt hij geen probleem.

"Ik heb voor vijf jaar getekend. Daar heeft de club recht op, toch? Daar maak ik me niet druk om", vertelt hij bij Bij Andy in de Auto. "Ze mogen dat van mij krijgen. In Nederland is het nu wel klaar. Ik heb nu zes jaar in de Eredivisie gespeeld en heb al m'n doelen bereikt, ondanks dat ik geen kampioen ben geworden."

Meer: ‘Het is natuurlijk makkelijker om Van de Beek eruit te halen’ | Ten Hag: ‘Het is natuurlijk een vervelende kwestie, maar hij had vertrekwens’

Ziyech geeft aan dat hij zichzelf ten doel had gesteld om de beste speler in de Eredivisie te worden, bij een topclub te spelen en kampioen te worden. Hoewel dat laatste niet is gelukt, vindt hij dat hij aan zijn doelstellingen heeft voldaan: "Voor de rest spreekt alles voor zich. Dat waren m'n doelen. Stap voor stap heb ik dat bereikt. Op een gegeven moment kom je op het punt dat je verder gaat kijken."

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Ajax
 
Hakim Ziyech

Poll
Wat zou jij een goede transfersom vinden voor Hakim Ziyech?
Onder de 25 miljoen euro
25-30 miljoen euro
30-35 miljoen euro
35-40 miljoen euro
Boven de 40 miljoen euro
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties