JL-topscorer laat Eredivisionisten links liggen en tekent in Denemarken
Woensdag, 16 mei 2018 om 08:10

Mart Lieder speelt volgend seizoen in het shirt van SönderjyskE, zo meldt de club uit Denemarken woensdagochtend via de officiële kanalen. De aanvaller, die bij FC Eindhoven in het bezit was van een aflopend contract, scoorde afgelopen seizoen dertig keer in de Jupiler League, een indrukwekkende doelpuntenproductie die dus ook in Denemarken is opgevallen.

SönderjyskE eindigde als achtste in de reguliere competitie en wist goed te presteren in de degradatiegroepen. De Denen maken zelfs nog kans op deelname aan de voorronde van de Europa League. De 28-jarige Lieder, die voor twee jaar heeft getekend, wordt bij zijn nieuwe werkgever onder meer teamgenoot van Kees Luijckx, die sinds 2015 voor de club actief is.

Lieder, die ook werd gevolgd door enkele clubs uit de Eredivisie, Engeland en Duitsland, gaf eerder al aan een stap hogerop te willen: "Ik ben druk aan het kijken, ik hoor van alles. Ik hoor ook vaak genoeg mensen roepen dat het maar Jupiler League is, maar ik denk niet zo zeer dat het met het niveau heeft te maken maar meer met de manier van spelen. Ik sta er nu om te scoren, hard werken en veel meeverdedigen gaat ten koste van het maken van goals."

 
Superligaen
 
SønderjyskE Haderslev
 
FC Eindhoven
 
Mart Lieder
 
Kees Luijckx

Poll
Een goede stap van Mart Lieder?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties