Agent Bas Dost hekelt aanval: 'Dan moeten we andere oplossingen zoeken'
Woensdag, 16 mei 2018 om 08:50

Bas Dost, zijn teamgenoten en leden van de technische staf van Sporting Portugal werden dinsdag op het trainingscomplex aangevallen door ongeveer vijftig hooligans. De fans kwamen verhaal halen na een teleurstellend verlopen seizoen, met een bloederig gevolg. Dost liep onder meer een flinke hoofdwond op. Zaakwaarnemer Gunther Neuhaus geeft aan dat het voorval onacceptabel is.

"Dit is echt onvoorstelbaar, onacceptabel", wordt de belangenbehartiger van de spits geciteerd door O Jogo. "Het was een heel gevaarlijke situatie. Dost is een van de belangrijkste spelers van Sporting in de laatste tien jaar." Het gerucht gaat dat Dost en veel medespelers naar de spelersvakbond zijn gestapt in een poging hun contracten nietig te laten verklaren, maar zover wil de zaakwaarnemer nog niet gaan.

Meer: Dost komt enorme misser te boven en houdt na rust huis

Na de aanval op Bas Dost zijn er ook veel supporters van Sporting Clube de Portugal die hem een hart onder de riem steken! ??

Posted by voetbalzone on Tuesday, May 15, 2018

"Als Sporting niet in staat is om hem te beschermen, dan moeten we andere oplossingen zoeken. Dat betekent niet per se dat hij zijn contract nietig gaat verklaren. Nu moet ik er eerst voor zorgen dat alles goed met hem is en dat hij en zijn familie veilig zijn", besluit Neuhaus. Dost, die al eerder in verband werd gebracht met een transfer, ligt nog tot medio 2020 vast bij de Portugezen.

"Ik heb hier geen woorden voor. Dit heb ik totaal niet zien aankomen. Echt ongelooflijk wat hier gebeurd is", gaf Dost in een korte reactie aan het Algemeen Dagblad aan. "We zijn ons allemaal kapot geschrokken. Het was echt een dreigende situatie. Ik ben leeg. Dit is een drama voor iedereen." Sporting heeft in een verklaring afstand genomen van de aanval.

 
Meer video's
 
Liga NOS
 
Sporting Portugal
 
Bas Dost

Poll
Verwacht jij dat Bas Dost deze zomer gaat vertrekken bij Sporting Portugal?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties