'Huntelaar zei: 'Jij hoeft zeker niet veel krachttraining te doen, hè?''
Woensdag, 16 mei 2018 om 09:26

Brian Brobbey hoopt over twee jaar in de hoofdmacht van Ajax te acteren. De spits, die dit seizoen speelde bij de Onder-17 van de Amsterdammers en momenteel actief is op het EK Onder-17 met Oranje, wordt weleens vergeleken met Romelu Lukaku vanwege zijn fysieke voorkomen. Brobbey begrijpt waarom hij wordt gezien als een nieuwe versie van de Belgische aanvaller.

"Ja, dat hoor ik vaker. Ik ben gewoon de nieuwe Brian Brobbey, niet de nieuwe Lukaku", zegt de jonge aanvaller, die in verband wordt gebracht met een transfer naar Manchester City en Manchester United, in gesprek met ELF Voetbal. "Ik kijk wel naar hem. Naar hoe hij ballen vasthoudt vooral, want daarin is Lukaku heel goed."

Meer: Concurrentiestrijd bij Ajax: ‘Ten Hag wisselt hem niet voor niets’ | Erik ten Hag geniet: ‘Hij heeft hem meer dan uitstekend vervangen’

Het liefst kijkt Brobbey echter naar Klaas-Jan Huntelaar: "Hij is zó goed. Klaas-Jan kan perfect schieten met links én rechts. Na een training kwam hij een keer naar mij toe. Hij zei: 'Jij hoeft zeker niet veel krachttraining te doen, hè?' Haha. Over twee jaar, als ik zeventien of achttien ben, hoop ik in het eerste van Ajax te spelen", besluit Brobbey, die zich voorbereidt op halve finale van het EK tegen Engeland.

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Ajax
 
Klaas-Jan Huntelaar
 
Romelu Lukaku

Poll
Verwacht jij dat Brian Brobbey over twee jaar bij Ajax 1 zit?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties