'Terwijl Feyenoord gewoon een wedstrijd speelde, kuste hij theatraal de bal'
Woensdag, 16 mei 2018 om 09:40

Dirk Kuyt bracht eerder deze week zijn boek Het geloof in succes uit en dat ging gepaard met de nodige controverse. Feyenoord liet nog voordat het boek in de winkels lag afstand te nemen van een aantal passages, waarin Kuyt onder meer zijn relatie met trainer Giovanni van Bronckhorst beschreef. De oud-spits reageerde op zijn beurt weer dat het niet om een afrekening ging en dat hij ook kritisch op zichzelf is.

Het verbaast Sjoerd Mossou niet dat Kuyt op deze manier in het nieuws komt: "In plaats van dit seizoen bescheiden de schaduw op te zoeken, in het belang van de club Feyenoord, nam Dirk Kuyt letterlijk vanaf de eerste competitiewedstrijd plaats op het balkon van zijn eigen skybox, nota bene pontificaal naast Vak S. Elke thuiswedstrijd liet hij zich daar bejubelen en toezingen, als een soort keizer Nero in een Romeins amfitheater", schrijft de journalist, die het einde van Kuyts carrière wel ‘een van de mooiste sportverhalen van deze eeuw’ noemt, in het Algemeen Dagblad.

Meer: ‘Ik ben ervan overtuigd dat ik ooit nog in beeld kom bij het Nederlands elftal’ | Kuyt: ‘Best gek eigenlijk dat er zoveel kritiek was op die opleiding’

"Toen laatst heel jolig een bal naar hem werd toegegooid, was Kuyt niet te bescheiden om prompt de show te stelen. Terwijl zijn oud-ploeggenoten op het veld nog een wedstrijd speelden, kuste Kuyt theatraal de bal. Hij zwaaide en hield de bal boven zijn hoofd, badend in een warm bad van gejuich", gaat Mossou verder. De columnist constateert dat Kuyt tijdens zijn loopbaan er lang in slaagde om het imago van een onbaatzuchtige, bescheiden teamspeler te bewaken.

Die act zou bij insiders en ploeggenoten al langer tot ergernis hebben geleid en binnen een jaar is er volgens de journalist door een ‘reeks van egotrips’ ook bij de buitenwereld weinig meer van dat beeld over en heeft Kuyt Van Bronckhorst neergezet als ‘een kneusje in de schaduw van de Grote Dirk’: "Het enige wat er nog aan ontbreekt, is een musical, vanzelfsprekend met Dirk Kuyt in de hoofdrol. Oh ja, en een standbeeld. Geboetseerd door Dirk Kuyt zelf", sluit Mossou af.

 
Eredivisie
 
Feyenoord
 
Dirk Kuyt
 
Giovanni van Bronckhorst

Poll
Ben jij het eens met Sjoerd Mossou?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties