Van Persie benieuwd naar Depay en Ajax-duo: 'Dan kom je op de next level'
Woensdag, 16 mei 2018 om 10:14

Robin van Persie ziet de toekomst van het Nederlandse voetbal absoluut niet somber in. De 34-jarige aanvaller van Feyenoord, die maandag liet weten dat hij nog een jaar doorgaat bij de Rotterdammers, is ervan overtuigd dat er voldoende nieuw talent aan zit te komen om in de komende tijd weer hoge ogen te gooien op internationaal niveau.

"Talent komt in golfbewegingen, er zullen altijd weer nieuwe jongens opstaan. Ik lees dat Oranje Onder-17 van Spanje heeft gewonnen, Onder-15 verslaat Duitsland. Goede signalen volgens mij", zegt Van Persie in gesprek met Voetbal International. De routinier zegt dat het belangrijk is hoe die talenten uiteindelijk terechtkomen, aangezien speeltijd erg belangrijk is op een jonge leeftijd.

Meer: Feyenoord kruipt richting top twee na vierklapper tegen ‘angstgegner’ | Feyenoorder imponeert niet: ‘Die jongen moet verhuurd worden’

"Mijn generatie speelde bij Chelsea, Real Madrid, Arsenal, Manchester United. Daar gaat je niveau dan zó omhoog dat je vanzelf Oranje mee omhoog trekt. Dan kom je op de next level waar ik het eerder over had. Ik ben wel benieuwd wat Memphis Depay gaat doen, of Matthijs de Ligt, Justin Kluivert. Elke zomer kan er iets gebeuren waardoor er iets in beweging wordt gezet."

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Feyenoord
 
Robin van Persie

Poll
Verwacht jij dat Oranje zich voor het volgende eindtoernooi gaat kwalificeren?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties