Elia kon naar Bayern: 'Maar ik had een beetje mot met Armin Veh'
Woensdag, 16 mei 2018 om 10:40

Eljero Elia heeft naar eigen zeggen in de zomer van 2010 een transfer naar Bayern München misgelopen. In gesprek met FunX laat de buitenspeler van Medipol Basaksehir weten dat hij zich als speler van Hamburger SV in de kijker had gespeeld van de Duitse grootmacht, maar dat het uiteindelijk niet van een overstap kwam door zijn toenmalige trainer Armin Veh.

Elia brak in de Eredivisie door bij ADO Den Haag en speelde achtereenvolgens voor FC Twente, HSV, Juventus, Werder Bremen, Southampton, Feyenoord en Medipol Basaksehir. "Ik speelde heel goed bij HSV en Bayern wilde me na het seizoen overnemen. Mijn zaakwaarnemer was al daarheen gegaan en het contract lag al klaar", onthult Elia. "Maar ik had een beetje mot met Armin Veh, onze trainer. Hij wilde ontslagen worden om vier miljoen mee te pakken, dus toen zette hij Ruud van Nistelrooy, Zé Roberto en mij op de bank. Daarna werd Jupp Heynckes trainer bij Bayern, hij is de beste vriend van Veh. Toen zei ik al tegen mijn zaakwaarnemer: dit gaat hem niet meer worden."

Een jaar later vertrok Elia alsnog en tekende hij bij Juventus. Eerder in zijn loopbaan stond hij nog in de belangstelling van Ajax. "Ik speelde vier jaar bij ADO in de jeugd, toen werd ik gescout door Ajax. Maar het heeft me goed gedaan dat ik daar niet naartoe ben gegaan. Het heeft me meer motivatie gegeven om te slagen." In de zomer van vorig jaar maakte hij de overstap van Feyenoord naar Medipol Basaksehir. Met die club staat hij op de derde plaats in de Turkse competitie. Onlangs werd Elia door bondscoach Ronald Koeman opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal.

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Bayern M√ľnchen
 
FC Twente
 
Eljero Elia

Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties