Everton zet Sam Allardyce op straat en zoekt naar nieuwe manager
Woensdag, 16 mei 2018 om 10:48

Sam Allardyce is niet langer manager van Everton. De club maakt woensdagochtend bekend dat de wegen van beide partijen per direct scheiden. Zodoende komt er al snel een einde aan het dienstverband van Allardyce op Goodison Park. In het najaar van 2017 volgde hij de ontslagen Ronald Koeman op. Het contract van Allardyce liep nog een jaar door.

Allardyce stapte eind vorig kalenderjaar in als opvolger van Koeman, die met de ploeg ver was afgezakt in de Premier League. Aan de hand van Allardyce klom Everton op de ranglijst en eindigde het uiteindelijk op de achtste plaats. "Sam werd het afgelopen seizoen aangesteld in een uitdagende tijd en hij heeft ons stabiliteit gebracht. Daar zijn we hem dankbaar voor", laat de club middels een statement weten op de clubwebsite. "Kijkend naar de lange termijn zullen we deze zomer een nieuwe manager aanstellen."

Het ontslag van Allardyce komt niet uit de lucht vallen. Zijn verhouding met de supporters van the Toffees was niet optimaal en vorige maand verstuurde de club nog een enquête om de fans hun mening te vragen over de coach. Dit was tegen het zere been van Big Sam, die de vragenlijst een fout van de marketingafdeling noemde. De Portugees Marco Silva is volgens de Engelse media topkandidaat om de vacature bij Everton in te vullen.

 
Premier League
 
Everton
 
Ronald Koeman
 
Sam Allardyce

Poll
Goed besluit van Everton?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties