Ziyech: 'Kijk, dat soort schuine grappen haal je in Marokko niet zo snel uit'
Woensdag, 16 mei 2018 om 11:13

Hakim Ziyech maakt zich met Marokko op voor het WK. De Ajacied koos er in 2015 voor om uit te komen voor de nationale ploeg van Marokko en daarmee niet voor het Nederlands elftal. Op de clubsite van zijn werkgever Ajax laat de aanvallende middenvelder nog altijd blij te zijn met zijn keuze voor Marokko. Hij noemt het spelen voor de nationale ploeg een ‘geschenk’.

Als speler van FC Twente blonk hij regelmatig uit in de Eredivisie en kwam hij in beeld voor de nationale ploeg. Ziyech mocht voor Oranje uitkomen, maar zijn keuze viel op Marokko. "Dat was een heel bewuste keuze waar ik nog steeds heel blij mee ben. Dat ik voor Marokko mag uitkomen is echt een geschenk. Het is bovendien ook een heel bijzondere beleving. Hoe ze je daar benaderen en behandelen is zo ontzettend anders dan hier."

Meer: ‘Op korte termijn hoef ik nog niet tussen Oranje en Marokko te kiezen'

Met name de beleving in de stadions is volgens Ziyech anders dan in Nederland. "De stadions zijn bijvoorbeeld al lange tijd voordat de wedstrijd start bomvol. Drie uur voor de wedstrijd gonst het al op de tribunes. Misschien komt dat wel door het Zuidelijke temperament van de Marokkanen", vertelt de Ajacied. "Er zit echt vuur in die mensen. Het is er nooit stil op de tribune. Geen seconde. Voetbal wordt daar denk ik wat intenser beleefd dan in West-Europa."

Ook de kleedkamerhumor is in Nederland volgens Ziyech anders dan in Marokko. "In Amsterdam haal ik echt een hoop flauwe geintjes uit met mijn ploeggenoten", klinkt het. "Vaseline in iemands sokken, Tijgerbalsem in iemands boxer, noem maar op. Kijk, dat soort schuine grappen haal je in Marokko niet zo snel uit. We zijn daar wat serieuzer. Er wordt meer gepraat met elkaar. Wat volwassener misschien."

 
Marokko
 
Ajax
 
Nederland
 
Hakim Ziyech

Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties