AZ beloont 'nuchtere' jeugdinternational met contract tot medio 2022
Woensdag, 16 mei 2018 om 11:38

AZ heeft Thomas Ouwejan beloond met een nieuw contract. De 21-jarige linksback heeft woensdag zijn handtekening gezet onder een nieuwe verbintenis tot medio 2022. Het vorige contract van Ouwejan liep af in de zomer van 2020. "Ik ben hier erg blij mee", aldus de verdediger, die na het zetten van zijn handtekening afreist naar Zeist voor een trainingsstage met het Nederlands elftal.

Ouwejan werd opgeleid door AZ, de club waar hij al sinds 2007 speelt. In 2015 debuteerde hij in de Europa League-wedstrijd tegen Athletic Club. Het afgelopen seizoen kwam hij tot 37 wedstrijden in het eerste elftal van trainer John van den Brom. "Het is hartstikke mooi om voor zo’n lang tijd te mogen bijtekenen. AZ is een nuchtere club en dat past bij mij", aldus Ouwejan in een reactie op de clubwebsite. "Ik denk dat ik me goed heb ontwikkeld, maar er blijven nog genoeg verbeterpunten. Ik wil nog vaker op de juiste momenten mee naar voren en daarmee belangrijk zijn voor het team."

De verdediger reist na de tweedaagse trainingsstage af naar Zuid-Amerika voor oefenwedstrijden met Jong Oranje tegen Bolivia en Paraguay. "Thomas is dit seizoen uitgegroeid tot een vaste waarde in ons elftal", aldus directeur voetbalzaken Max Huiberts. "Hoewel zijn contract nog twee seizoenen doorliep, vonden wij dat zijn ontwikkeling een passende beloning moest krijgen. Thomas is een jongen uit de regio, heeft een goed loopvermogen en uitstekend linkerbeen. We zijn dan ook blij dat we hem langdurig aan de club hebben kunnen binden."

 
Eredivisie
 
AZ
 
Thomas Ouwejan
 
John van den Brom

Poll
Denk jij dat Thomas Ouwejan uitgroeit tot Oranje-international?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties