Lieder negeert Eredivisionisten en volgt vriendin: 'De stap omhoog die ik wilde'
Woensdag, 16 mei 2018 om 13:00

Woensdagochtend werd bekend dat Mart Lieder zijn loopbaan vervolgt in Denemarken. De aanvaller, die afgelopen seizoen dertig keer scoorde in de Jupiler League namens FC Eindhoven, tekent voor twee jaar bij SönderjyskE, waar ook Kees Luijckx actief is. "Dit is de stap omhoog die ik wilde en een mooi avontuur", laat de spits in een reactie weten aan Voetbal International.

"Er was ook interesse uit de Eredivisie en van clubs in grotere tweede divisies. Ik wilde echt hogerop, niet per se gelijk bij een middenmoter, maar ploegen in de onderste regionen hadden niet direct mijn voorkeur. Ik ben 28 en heb bij Eindhoven laten zien hoe ik het best tot mijn recht kom. Dat wil ik graag doortrekken", aldus Lieder, die zich op 18 juni mag melden voor de eerste training.

Lieder wordt ploeggenoot van landgenoot Luijckx, die al sinds 2015 bij de Deense club speelt: "Ik heb hem nog niet gesproken, dat zal binnenkort wel gebeuren. Ook Simon Poulsen speelt er. Die zal vast ook nog wel een woordje Nederlands spreken. Ik wil wel op les, ik vind dat je als speler uit een ander land ook Deens moet leren. Daar in ieder geval voor open staan en je best voor doen."

De aanvaller erkent dat het feit dat vriendin annex handbalkeepster Tess Wester komend seizoen in Odense speelt, heeft meegespeeld in de beslissing. "Niet doorslaggevend, maar het is wel lekker dat het maar een uurtje rijden van elkaar is. Dat is een stuk beter dan Eindhoven en Duitsland nu. We gaan kijken waar we gaan wonen. Odense of Kolding zijn wat grotere plaatsen in de buurt, zoiets zal het wel worden."

 
Superligaen
 
SønderjyskE Haderslev
 
Mart Lieder

Poll
Een goede stap van Mart Lieder?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties