West Ham neemt afscheid van Moyes ondanks lijfsbehoud
Woensdag, 16 mei 2018 om 13:28

West Ham United en David Moyes gaan uit elkaar. De Londenaren melden woensdag via de officiële kanalen dat de 55-jarige manager volgend seizoen niet voor de spelersgroep zal staan. Ook assistenten Alan Irvine, Stuart Pearce en Billy McKinlay gaan met onmiddellijke ingang vertrekken, zo laat David Sullivan, voorzitter van West Ham, op de clubsite weten.

"Ik wil David Moyes en zijn staf oprecht bedanken voor hun werkzaamheden en voor het feit dat West Ham United in de Premier League blijft", aldus de sportbestuurder. "Gedurende zijn tijd hier hebben we met veel plezier met hem gewerkt. Hij en zijn staf accepteerden de uitdaging en gingen er vol voor. Ze wisten een moeilijke situatie om te draaien."

"Ze verdienen groot respect", vervolgt Sullivan over de 55-jarige Schot en zijn staf. "We hebben het gevoel dat het nu juist is om een andere weg in te slaan. We zijn al bezig om een nieuwe manager aan te stellen, eentje van wie wij geloven dat hij op dezelfde lijn zit als ons. We gaan binnen tien dagen een nieuwe trainer van hoog niveau aanwijzen die de club naar een mooie toekomst gaat leiden."

Moyes, die ruim een halfjaar actief was bij the Hammers, was de opvolger van Slaven Bilic, die vanwege de tegenvallende resultaten het veld moest ruimen. Moyes kreeg de taak West Ham te behoeden van degradatie. In die missie is de Schot geslaagd, want met 42 punten uit 38 wedstrijden is de ploeg op de dertiende plek geëindigd, negen punten meer dan Swansea City, dat achttiende eindigde.

 
Premier League
 
West Ham United
 
David Moyes

Poll
Een goede zet van West Ham United?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties