Lijnders wijst naar Liverpool: 'Dit ontstaat niet door met toverstaf te zwaaien'
Woensdag, 16 mei 2018 om 14:31

NEC besloot in januari om afscheid te nemen van Adrie Bogers en Pepijn Lijnders op zijn plaats te zetten. De aanstelling van de voormalig assistent van Jürgen Klopp was opmerkelijk te noemen, daar de Nijmegenaren goed presteerden. Onder Lijnders ging het bergafwaarts en werd promotie misgelopen. De trainer ziet echter nog genoeg aanknopingspunten om door te gaan.

"Er zijn slechts vier mensen die kunnen oordelen over dit proces. Dat zijn Remco Oversier, Wilco van Schaik, Adrie Bogers en ik. Wij zijn de enigen die weten welke weg we zijn ingeslagen, weten waarom we dat gedaan hebben en weten welke processen op de achtergrond gespeeld hebben", zegt Lijnders in gesprek met Voetbal International.

Lijnders hoopt dat hij volgend seizoen mag gaan bewijzen wel degelijk een goede hoofdtrainer te zijn. "Ik zie heel veel gelijkenissen tussen NEC en het eerste seizoen van Jürgen Klopp bij Liverpool. Iedereen is dat nu alweer vergeten, maar we werden achtste in zijn eerste jaar. Dat ging hetzelfde als nu bij NEC. Bijna iedere kans voor de tegenstander was raak en zelf waren we een stuk minder effectief."

De trainer benadrukt echter dat de trainingen bij the Reds, net als bij NEC vandaag de dag, 'top' waren. "Daarna hebben we gericht spelers gehaald die aansluiten bij de nieuwe speelstijl en nu vindt iedereen het fantastisch. Dit soort voetbal ontstaat niet door een keer met een toverstaf te zwaaien. Het is iedere dag keihard werken: trainen, trainen, trainen. Dat kost tijd", aldus Lijnders.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.

 
Meer video's
 
Keuken Kampioen Divisie
 
NEC
 
Adrie Bogers
 
Jürgen Klopp

Poll
Verwacht jij dat Pepijn Lijnders ook volgend seizoen trainer is van NEC?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties