Utrecht presenteert voormalig Duits jeugdinternational: 'We zijn er trots op'
Woensdag, 16 mei 2018 om 14:08

FC Utrecht heeft Leon Guwara binnen, zo maakt de club via officiële kanalen bekend. De 21-jarige verdediger wordt overgenomen van Werder Bremen en ondertekent in de Domstad een contract tot medio 2021, met een optie voor nog een seizoen. De komst van Guwara hing al een tijdje in de lucht.

"Leon is een linksback die qua speelstijl uitstekend past in het type voetbal dat FC Utrecht ambieert", zegt Jordy Zuidam, directeur voetbalzaken in de Galgenwaard, op de website van de club. "Hij is verdedigend sterk en heeft een goede snelheid, daarbij heeft hij veel power en drive naar voren. In de ijzersterke Bundesliga en de eveneens zeer uitdagende 2.Bundesliga deed hij de afgelopen jaren ervaring op."

"We zijn er trots op dat een speler met zijn kwaliteiten en potentie voor ons heeft gekozen en het vertrouwen heeft om zich bij FC Utrecht verder te kunnen ontwikkelen", besluit Zuidam. Guwara speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor 1.FC Kaiserslautern, waarmee hij uit de 2.Bundesliga degradeerde. Werder Bremen nam de verdediger, die uitkwam voor verschillende Duitse jeugdelftallen, in 2014 over van 1.FC Köln en verhuurde hem eerder aan SV Darmstadt 98.

 
Eredivisie
 
FC Utrecht
 
Werder Bremen
 
Leon Guwara

Poll
Goede aanwinst voor FC Utrecht?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties