'Het is niet zo dat NAC tweede keus is, ik snap die aanname'
Woensdag, 16 mei 2018 om 14:50

Mitchell van der Gaag is woensdagmiddag gespresenteerd als de nieuwe trainer van NAC Breda. De 46-jarige oefenmeester, die tot dit seizoen werkzaam was bij Excelsior, leek zijn zinnen te hebben gezet op een buitenlandse avontuur en sprak met sc Heerenveen, maar koos uiteindelijk voor een dienstverband bij de Parel van het Zuiden.

"Het buitenland is een droom die ik heb. Maar toen NAC kwam, was dat absoluut een optie. Zeker toen het concreet werd", wordt Van der Gaag geciteerd door BN/De Stem. Hij werkte eerder met Hans Smulders, technisch directeur van NAC Breda, samen bij FC Eindhoven. Dat was een motivatie om op de aanbieding van de club in te gaan. "Want zeker in tijden dat het minder gaat, moet je het doen met mensen waar je voor staat."

Meer: ‘Het is niet leuk als je laatste staat en daar op wordt aangesproken’ | ‘We willen er ook wat bij en we zijn druk bezig alles in kaart te brengen’

"Het traject ben ik in Nederland begonnen bij Eindhoven. Ik ben trots dat ik nu deze stap kan maken. Ik heb bij Excelsior aangegeven dat ik op zoek ging naar nieuwe uitdaging", tekent Voetbal International op uit de mond van de oefenmeester. "Persoonlijk wensen had ik zeker, ik had een aantal keuzemogelijkheden. Het is niet zo dat NAC tweede keus is. Ik snap die aanname, maar ik heb niet voor niets een andere club afgezegd terwijl ik met de buitenlandse optie bezig was."

"Ik wil heel veel, dat wil de club zelf ook. De doelstelling is: beter doen dan afgelopen seizoen. Ik heb een visie die overeen komt met die van NAC", vervolgt Van der Gaag, die spreekt van ‘een club die volop in beweging is’. "Het is duidelijk wat er van me verwacht wordt: hard werken en beter worden. Dat past bij het DNA van de club. De cultuur van de club moet je meenemen in de keuze."

 
Eredivisie
 
NAC Breda
 
Mitchell van der Gaag

Poll
Heeft Mitchell van der Gaag een goede keuze gemaakt met zijn stap naar NAC Breda?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties