ADO zwaait 'sieraad voor de Nederlandse voetballerij' na drie jaar uit
Woensdag, 16 mei 2018 om 15:55

Het aflopende contract van Édouard Duplan bij ADO Den Haag wordt niet verlengd. Dat maakt de Eredivisionist woensdagmiddag bekend via de officiële kanalen. Duplan was drie seizoenen actief in Den Haag. Hoewel ADO spreekt van een 'succesvolle samenwerking' met een 'ideale prof', is de club van mening dat Duplan elders beter tot zijn recht zal komen.

"Helaas hebben we als club de beslissing moeten nemen om niet met Édouard verder te gaan", vertelt manager voetbalzaken Jeffrey van As op de clubsite. Hij beaamt dat de leeftijd van de 35-jarige Duplan 'steeds meer' een rol gaat spelen. "Maar hij kan absoluut nog heel goed voetballen. We zijn er daarom van overtuigd dat hij voor andere clubs nog zeker een meerwaarde kan zijn."

Van As noemt Duplan een sieraad voor zowel de Nederlandse voetballerij als ADO. "Edu is een voorbeeld voor alle jonge én oude spelers. Hij laat als geen ander zien hoe je het beste kan omgaan met teleurstellingen", doelt de directeur op knieproblemen waar Duplan in de eerste seizoenshelft mee kampte. "We zullen hem op alle vlakken gaan missen en wellicht keert hij in de toekomst in een andere rol terug bij ADO Den Haag."

Voor zijn periode in Den Haag kwam Duplan uit voor FC Utrecht, Sparta Rotterdam, RBC Roosendaal en meerdere Franse clubs. Sinds zijn transfer van Utrecht naar ADO in 2015 kwam hij tot 84 officiële wedstrijden voor ADO, waarin Duplan 5 keer scoorde en 22 assists gaf. Indien hij niet doorgaat als voetballer, ligt er mogelijk een trainersloopbaan voor hem in het verschiet. Duplan haalde het afgelopen seizoen trainersdiploma's TC3 en TC2.

 
Eredivisie
 
ADO Den Haag
 
Édouard Duplan

Poll
Maakt ADO Den Haag de juiste beslissing?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties