Marcel Brands vertrekt naar Everton: 'Enorm moeilijk besluit'
Woensdag, 16 mei 2018 om 16:03

Technisch manager Marcel Brands verlaat PSV en vertrekt naar Everton. Dat maakt de landskampioen van Nederland woensdagmiddag bekend. Brands, die acht jaar actief was in Eindhoven, heeft de Raad van Commissarissen op de hoogte gesteld van zijn vertrek. Hij noemt het een 'enorm moeilijk besluit', maar denkt dat het nu het juiste moment is om over te stappen.

De afgelopen weken deden geruchten over de naderende overstap van Brands al de ronde. De beleidsbepaler, die op Goodison Park aan de slag gaat als 'director of football', had bij PSV een contract tot medio 2020. Everton moest er zodoende nog uitkomen met de Eredivisionist en dat is inmiddels gebeurd. De eerste taak van Brands wordt vermoedelijk om een nieuwe trainer te zoeken, daar Sam Allardyce woensdag werd ontslagen.

Brands heeft een langer verblijf bij PSV serieus overwogen, geeft hij aan. "Ik heb het hier geweldig naar mijn zin en PSV heeft me de keuze gegeven om er nog wat jaartjes aan vast te knopen", aldus de technisch manager. "Het is echt lastig om iets dat goed is los te laten, maar dat ga ik nu toch doen. Ook in mijn functie is de Premier League natuurlijk iets geweldigs. Het is in alle opzichten de grootste competitie ter wereld. Ik krijg nu de kans om daar op mijn manier iets neer te gaan zetten. Daar kijk ik ontzettend naar uit."

In Eindhoven vervulde Brands een 'hoofdrol binnen de wederopstanding van PSV als topclub', schrijft de club op de eigen website. Met drie landstitels in de afgelopen vier jaar waren de sportieve prestaties uitstekend. "We hebben ups en downs gekend, maar wat mij betreft overheersen de positieve gebeurtenissen. Ik kijk na acht jaar met een ontzettend voldaan gevoel terug op mijn tijd bij PSV."

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Premier League
 
PSV
 
Everton

Poll
Neemt Marcel Brands het juiste besluit?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties