Dumfries ruikt aan Oranje: 'Dat soort spelers meenemen heeft altijd zin'
Woensdag, 16 mei 2018 om 17:25

Ronald Koeman laat diverse spelers van Jong Oranje ruiken aan het 'grote' Nederlands elftal. Oranje begint woensdag aan een tweedaagse trainingsstage in de bossen van Zeist en Koeman geeft spelers als Denzel Dumfries (sc Heerenveen), Juninho Bacuna (FC Groningen), Kevin Diks, Justin Bijlow (Feyenoord), Teun Koopmeiners, Thomas Ouwejan (AZ) en Bart Ramselaar (PSV) de kans om twee dagen mee te lopen. Dumfries is blij met de kans.

"Het is natuurlijk prachtig", glundert de 22-jarige rechtsback voor de camera van OnsOranje. Dumfries spreekt van een 'mooie ervaring'. "Ik ben heel trots dat ik hier mag zijn. Het is jammer dat het zo kort is, want natuurlijk zou je er iets langer bij willen blijven. Maar voor de eerste keer is het prima." Koeman had een relatief kleine groep, want alleen spelers van Nederlandse clubs zijn er vooralsnog bij. Mede daardoor heeft hij spelers van Jong Oranje bij de groep gehaald.

"Daarmee slaan we twee vliegen in één klap: we houden de jongens redelijk fit in hun vakantieperiode en maken we ze van dichtbij mee, leren ze kennen. Dat is alleen maar goed voor de toekomst", stelt de oefenmeester. "Ik denk dat dat soort spelers altijd zin hebben. Dan schuiven ze hun vakantie maar even op. Het is mooi voor hen om twee dagen onderdeel te zijn van de groep." Koeman bereidt zich de komende weken met Oranje voor op de oefeninterlands Slowakije (31 mei) en Italië (4 juni).

 
Nederland
 
Ronald Koeman
 
Denzel Dumfries

Poll
Wint Oranje de oefeninterlands tegen Slowakije en Italië allebei?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties