'We zijn van mening dat we spelers moeten selecteren op hun prestaties'
Woensdag, 16 mei 2018 om 16:29

Joe Hart is de meest opvallende afwezige in de WK-selectie van Engeland. De 75-voudig Engels international, die dit seizoen door Manchester City is verhuurd aan West Ham United, is in de pikorde voorbijgestreefd door Jack Butland (Stoke City), Jordan Pickford (Everton) en Nick Pope (Burnley). Bondscoach Gareth Southgate stelt dat die drie doelmannen een beter seizoen hebben gedraaid.

"Die drie jongens hebben een goed seizoen achter de rug. Ik had de keuze om Joe te selecteren vanwege zijn ervaring of Butland, Pickford en Pope een kans te geven omdat ze een beter seizoen hadden. We zijn van mening dat we spelers moeten selecteren op basis van hun prestaties", wordt Southgate tijdens een persconferentie geciteerd door verschillende Engelse media. Ook Ryan Bertrand kreeg geen uitnodiging voor de Engelse WK-selectie.

"Ryan heeft de pech dat hij op een positie speelt waar we heel veel keuze hebben. Hij heeft een prima seizoen gehad, maar ik heb het gevoel dat de andere spelers iets verder zijn dan hij", vervolgt de bondscoach van de Engelsen. "Ryan en Joe zijn twee spelers die de afgelopen seizoen veel hebben gespeeld. Het is dan ook geen beslissing die we gemakkelijk hebben genomen. Het waren hele moeilijke beslissingen."

"Het zijn allebei goede jongens en ze hebben hun bijdrage geleverd in de kwalificatie. Het was dus niet leuk om ze mede te delen dat ze niet meegaan naar Rusland, omdat ze belangrijk zijn geweest op de weg naar Rusland", besluit Southgate. Ook Jack Wilshere ontbreekt in de selectie van Engeland. The Three Lions oefenen begin juni nog tegen Nigeria en Costa Rica, alvorens het WK begint met een wedstrijd tegen Tunesië.

 
Wereldkampioenschappen
 
Engeland
 
Joe Hart
 
Jack Wilshere
 
Ryan Bertrand

Poll
Is Joe Hart terecht niet opgenomen in de WK-selectie van Engeland?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties