Drie PSV'ers nemen takenpakket van Marcel Brands voorlopig over
Woensdag, 16 mei 2018 om 17:02

PSV heeft in de afgelopen weken geanticipeerd op het vertrek van technisch manager Marcel Brands naar Everton. De landskampioen lijkt niet van plan om voor de zomerse transfermarkt een vervanger aan te stellen. Commissaris Frank Arnesen, hoofd scouting John de Jong en trainer Phillip Cocu gaan zich voorlopig samen ontfermen over het technisch beleid.

Algemeen directeur Toon Gerbrands zegt op de clubwebsite dat PSV uitgewerkte plannen en scenario’s had liggen. "John de Jong (hoofdscout PSV) en Phillip Cocu (hoofdtrainer) zullen in hun vertrouwde rol technische kennis inbrengen. Peter Fossen en ik zullen onze reguliere rollen vervullen. Daarnaast zal Frank Arnesen, gelouterd in de internationale voetbalwereld, ons vanuit de RvC met raad en daad bijstaan."

"Natuurlijk gaan we Marcel als mens en manager ontzettend missen. Hij is van grote waarde voor PSV geweest. Omdat hij zo secuur te werk ging en organisatorisch ontzettend sterk is, laat hij een sterk fundament achter, waar wij nog jaren ons voordeel mee kunnen doen", concludeert Gerbands. President-commissaris Jan Albers zegt dat Brands 'fantastisch werk' heeft verricht bij PSV. "Excellerende personen maken in de voetballerij vroeg of laat promotie. Dat is een bekend mechanisme."

Ook aanvaller Luuk de Jong voorspelt dat PSV Brands gaat missen. De aanvaller had een goede band met de beleidsbepaler, vertelt De Jong aan Voetbal International. "Hij heeft de laatste jaren telkens een sterke selectie neergezet. Dat heeft tot een aantal mooie hoofdprijzen geleid. Daar zijn uiteindelijk meer mensen bij betrokken, maar Marcel was natuurlijk leidend in het technische beleid bij PSV."

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
PSV
 
Phillip Cocu

Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties