Pieckenhagen helpt Heracles Almelo aan opvolger van Castro
Woensdag, 16 mei 2018 om 17:52

Heracles Almelo heeft met Janis Blaswich een opvolger gestrikt van Bram Castro. De doelman komt over van Borussia Mönchengladbach en heeft een driejarig contract ondertekend in Almelo, met de optie voor een extra seizoen. Zijn komst werd vorige week al aangekondigd door TC/Tubantia en is nu officieel bevestigd door Heracles.

Castro maakt de overstap naar het Belgische KV Mechelen en dus zocht Heracles naar een nieuwe doelman. De club bereikte erder deze maand al een akkoord met Blaswich, die met succes medisch werd gekeurd. Het was alleen nog wachten op overeenstemming met Mönchengladbach. "Ik ben blij met mijn overgang naar Heracles Almelo", aldus Blaswich, die de Eredivisie een 'vooraanstaande competitie' noemt en de wens uitspreekt zich verder te ontwikkelen.

Meer: Spelers kiezen nieuwe aanvoerder Heracles: ‘Ze hebben voorkeur doorgegeven’

Blaswich is de eerste aanwinst van Heracles voor komend seizoen. "Met Janis halen we een moderne keeper in huis. Naast goede reflexen op de doellijn is hij ook voetballend sterk", analyseert technisch manager Mark-Jan Fledderus. "Hij bestrijkt een groot gebied buiten het doel en kan in de opbouw als extra man fungeren. Janis kwam op de radar dankzij oud-Heraclied Martin Pieckenhagen. We hebben hem lange tijd gevolgd en zijn overtuigd van zijn kwaliteiten."

Blaswich komt voort uit de jeugdopleiding van Borussia Mönchengladbach, maar speelde nooit een officieel duel in de hoofdmacht. Nadat hij in het seizoen 2015/16 werd uitgeleend aan Dynamo Dresden, speelde hij dit seizoen 34 competitiewedstrijden voor Hansa Rostock in de 3. Bundesliga. Bij Heracles moet hij de strijd om een plek onder de lat aangaan met Harm Zeinstra en Michael Brouwer.

 
Eredivisie
 
Heracles Almelo
 
Bram Castro
 
Harm Zeinstra
 
Michael Brouwer

Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties