'Brands pakt door en stelt Portugees aan als manager Everton'
Woensdag, 16 mei 2018 om 19:05

Het is een drukke dag op de burelen van Everton. De club uit Liverpool maakte bekend dat Sam Allardyce vertrekt, heeft Marcel Brands vastgelegd als nieuwe directeur voetbalzaken en staat op het punt om een nieuwe manager aan te stellen.

De Portugese krant O Jogo meldt dat Marco Silva in onderhandeling is met Everton en dat hij waarschijnlijk spoedig zijn handtekening zal zetten. Eerder was de veertigjarige Portugees werkzaam bij Watford, Hull City, Olympiacos, Sporting Portugal en Estoril. Het is niet duidelijk voor hoeveel jaar Silva gaat tekenen, maar Brands heeft zich in ieder geval voor drie seizoenen gecommitteerd aan the Toffees.

"Het is een voorrecht om naar Everton te komen en ik kijk erg uit naar deze uitdaging", vertelt de voormalig technisch manager van PSV op de website van zijn nieuwe werkgever. "De fantastische passie van de fans voor hun club, de magnifieke historie van de club, de ambities en de doelstellingen om de club verder te brengen betekenen dat we concurrerend moeten blijven met de elite van de Premier League."

Grootaandeelhouder Farhad Moshiri is onder de indruk van Brands: "Zijn staat van dienst heeft zijn reputatie in heel Europa verder versterkt en ik ben erg blij dat we zijn drive, energie en expertise naar Everton brengen. Hij deelt de visie van de club en kan veel bijdragen om ons beter en beter uitgerust te maken om de topteams in de Premier League uit te dagen." Of Everton een afkoopsom heeft betaald, dat wilde Brands niet vertellen.

 
Premier League
 
Everton

Poll
Een geschikte manager voor Everton?
Ja
Nee
Weet ik niet
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties