Buffon: 'Deze overdrijvingen vertellen je dat je dit lijden echt niet verdient'
Woensdag, 16 mei 2018 om 21:26

Donderdag houdt Gianluigi Buffon een persconferentie en volgens vrijwel alle Italiaanse media gaat de doelman van Juventus dan zijn pensioen aankondigen. In gesprek met Gerard Piqué voor The Players’ Tribune zegt de veertigjarige sluitpost dat hij vreest voor het leven zonder het beoefenen van profvoetbal.

"Ik denk dat je op mijn leeftijd iedere maand of week moet evalueren of je gaat stoppen", begint Buffon. "Want het is belangrijk voor ons atleten zoals jij en ik, die altijd aan de top hebben gestaan, om ons best te doen en aan de top te blijven. Je moet fysiek goed zijn. Ik ben Buffon en dat ik wil ik tot op het laatste moment zijn. Als ik mezelf niet meer ben, ben ik weg."

Meer: ‘Voor PSG is dit net zo belangrijk als de komst van Neymar was’

"Ik week dat ik mijn medespelers kan helpen. Als de dag komt dat ik dat niet meer kan, geen probleem. Ik heb hoe dan ook een geweldige carrière achter de rug. Maar ik zou niet eerlijk zijn als ik zou zeggen dat ik niet vrees. Maar ik ben ook kalm, want ik weet dat, wanneer ik ben gestopt, ik een manier ga vinden om me niet te vervelen. Ik wil graag cursussen volgen om directeur te worden, of trainer. En dan kies ik op een gegeven moment wel wat ik ga doen, zonder te haasten."

"Populair zijn is zowel positief als negatief. Negatief, want je kan soms dingen verkeerd doen. En dan wordt dat overdreven op de televisie of in kranten. Deze overdrijvingen vertellen je uiteindelijk dat je dit lijden echt niet verdient. 'Ik moet ze niet uitdagen, wees beter als persoon', zeg ik dan tegen mezelf. Al die jaren van verwarring en druk met zoveel problemen hebben me uiteindelijk geholpen beter te worden", besluit Buffon.

 
Serie A
 
Juventus
 
Gianluigi Buffon

Poll
Verwacht jij dat Gianluigi Buffon donderdag zijn pensioen aankondigt?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties