Gepasseerde Wagner stopt per direct als international van Duitsland
Woensdag, 16 mei 2018 om 22:18

Sandro Wagner stelt zich niet meer beschikbaar voor de nationale ploeg, zo vertelt hij aan BILD. De aanvaller werd door Joachim Löw niet opgenomen in de voorselectie voor het WK en dat heeft de dertigjarige spits van Bayern München doen besluiten om als international te stoppen.

"Ik treed onmiddellijk terug bij de nationale ploeg. Het is mij duidelijk dat ik met mijn stijl, die altijd open, eerlijk en direct is, blijkbaar niet bij de technische staf pas. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik niet teleurgesteld ben, want het WK zou geweldig zijn geweest", aldus Wagner in een interview met de boulevardkrant.

Wagner werd in juni vorig jaar voor het eerst opgeroepen voor de A-ploeg van Duitsland. Hij maakte in de wedstrijd tegen Denemarken (1-1) zijn debuut en vier dagen later maakte hij een hattrick tegen San Marino. Inmiddels staat Wagner op vijf doelpunten in acht caps, maar daar gaan voorlopig dus geen wedstrijden en treffers meer bij komen.

Wagner moest dinsdag op het trainingsveld van Bayern huilen toen hij hoorde dat hij niet mee zou gaan naar Rusland. Hij werd getroost door zijn medespelers en de technische staf en later werd er lang voor hem geklapt. "Hij heeft zijn wedstrijden bij ons met volledige toewijding afgewerkt en heeft tevens een zeer goed karakter", legde Löw zijn keuze uit.

"Aan het einde van de rit geven details de doorslag." De keuzeheer besloot onder anderen Nils Petersen van SC Freiburg, die dit seizoen vijftien keer scoorde in de Bundesliga, de voorkeur te geven. Hij is volgens Löw ‘een zeer goede Joker’: "Het was een keuze vóór Mário Gómez en Petersen. Het was niet een keuze tégen Sandro Wagner."

 
Wereldkampioenschappen
 
Duitsland
 
Bayern München
 
Sandro Wagner
 
Joachim Löw

Poll
Een begrijpelijke beslissing van Sandro Wagner?
Ja
Nee
Deels
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties