Ajax juicht door zege Atlético en kent twee mogelijke CL-tegenstanders
Woensdag, 16 mei 2018 om 23:00

Atlético Madrid wist woensdagavond met 0-3 te winnen van Olympique Marseille in de Europa League-finale. De overwinning van de Spanjaarden betekent goed nieuws voor Ajax. De Amsterdammers zijn nu verzekerd van een geplaatste status in de tweede voorronde van de Champions League. Ajax weet ook al welke clubs het daarin zou kunnen loten: PAOK Thessaloniki of Sturm Graz.

In eerste instantie zouden in de tweede voorronde van het miljardenbal zes clubs uitkomen, maar door de winst van Atletico is de nummer drie van Frankrijk, momenteel Olympique Lyon, al zeker van de groepsfase van de Champions League. Hierdoor stromen de nummers twee van Turkije en Tsjechië pas in de derde voorronde in, wat dus goed nieuws is voor Ajax.

Als Ajax de derde voorronde haalt, is het daarin bijna zeker van een geplaatste status. De ploeg van Erik ten Hag is afhankelijk van Besiktas en of de Turkse topclub zich weet te kwalificeren voor de voorrondes van de Champions League. Bij een uitschakeling van FC Basel in de tweede voorronde is Ajax ook verzekerd van een geplaatste status. Bij een mogelijke vierde voorronde van het miljardenbal is Ajax waarschijnlijk veroordeeld tot een ongeplaatste status.

 
Champions League
 
Ajax

Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties