Ranieri vertrekt na conflict: 'Maar er is geen boosheid tussen ons'
Woensdag, 16 mei 2018 om 23:09

Claudio Ranieri vertrekt bij Nantes. Eigenaar Waldemar Kita bevestigt op een sponsoravond dat de 66-jarige trainer ondanks een tot medio 2019 doorlopend contract volgend seizoen niet meer werkzaam zal zijn in La Beaujoire-Louis Fonteneau.

Het is geen geheim dat Ranieri en Kita niet meer met elkaar door één deur konden. Zo was de baas van de club in februari in een interview met Ouest-France bijzonder kritisch op de spelers en de trainer. Na een nederlaag tegen Lille (0-2) zei Kita: "De coach beschermt zijn spelers en dat is goed, maar we moeten er ook voor zorgen dat de spelers bereid zijn om te lijden om resultaat te behalen in de belangrijke wedstrijden die komen gaan."

Kita vond niet alleen dat Ranieri zich tegenover zijn spelersgroep harder moest opstellen, maar liet ook weten dat er te weinig jeugd doorstroomde. Woensdagavond maakt hij dus bekend dat de ex-coach van onder meer Leicester City, AS Monaco, Internazionale, AS Roma, Juventus, Valencia, Chelsea, Atlético Madrid en Napoli gaat vertrekken.

"We hoeven er niet omheen te draaien en bovendien heeft Ranieri de sponsoren al bedankt. Hij moet zelf bedankt worden voor het werk dat hij hier heeft verricht. Het is niet altijd makkelijk geweest, er zijn dingen geweest waar spijt van is gekomen, maar dat hoort bij het leven en er bestaat geen boosheid tussen ons." Ranieri won veertien keer, speelde tien keer gelijk en verloor zestien maal. Nantes eindigde op de tiende plaats in de Ligue 1.

 
Ligue 1
 
Nantes
 
Claudio Ranieri

Poll
Heeft Claudio Ranieri het maximale gepresteerd met Nantes?
Ja
Nee
Weet ik niet
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties