Torres wint eerste grote prijs in laatste duel: 'Een droom komt uit'
Woensdag, 16 mei 2018 om 23:50

Fernando Torres viel woensdag in de slotfase van de finale tegen Olympique Marseille in. De aanvaller loste Antoine Griezmann af en speelde zo zijn 403e én laatste wedstrijd voor Atlético Madrid, waarin hij ook meteen zijn eerste grote prijs pakte met los Colchoneros. De 34-jarige Torres is als een kind zo blij.

"Dit geluk is moeilijk te beschrijven. Om de kans te krijgen om terug te keren bij zo’n kampioensploeg, om mijn jeugddroom te verwezenlijken en om deel uit te maken van deze groep…zoiets verandert het leven van een sportman", aldus Torres tegenover beIN Sports. "Het is een feestdag en voor mij is het een fantastisch einde. Op emotioneel niveau is dit mijn grootste prijs. Ik heb deel uitgemaakt van de beste generatie Spaanse voetballers, maar dít was mijn droom als kind. Ik heb nu gezien dat dromen uit kunnen komen."

Griezmann groeide met twee doelpunten uit tot de man van de avond in Lyon. De linkspoot werd geboren in Macon en droomde van een carrière bij Olympique Lyon, maar daar werd hij afgewezen omdat hij in de ogen van de scouts te klein was. Via Real Sociedad kwam hij bij Atlético terecht om woensdag in Lyon dus de finale van de Europa League te beslissen. "Dit is een beloning voor mij nadat ik op veertienjarige leeftijd uit huis ben weggegaan", aldus de Fransman.

"Ik had veel werk te doen. Ik ben nu erg blij en hoop dat ik momenten als deze kan herbeleven. Of de Champions League winnen ons volgende doel is? Ja, maar het WK komt eerst. We gaan deze prijs vieren, het seizoen vergeten en dan over andere dingen nadenken. Of ik nog zenuwachtig ben voor de Franse ploeg? Nee, het is altijd geweldig om opgeroepen te worden. Ik kan niet wachten." Hij werd ook nog gevraagd naar een eventuele transfer, maar zei dat het ‘niet het moment’ is om over zijn toekomst te praten.

 
UEFA Europa League
 
Atl├ętico Madrid
 
Olympique Marseille
 
Fernando Torres
 
Antoine Griezmann

>
UEFA Europa League
Olympique Marseille
0
3
Atl├ętico Madrid
Woensdag, 16 mei 2018 om 20:45
Meer nieuws
   
00:15
00:15
'Toptransfer' voor Haarlemmer: 'Dit is niet mijn eindstation'
1
   
00:00
00:00
Cryptowereld krijgt via Messi, Suárez en James voet aan de grond
4
   
23:45
23:45
Schuurs: 'Bij het eerste van Ajax is er concurrentie van Europese top'
10
   
23:17
23:17
'Het leek wel alsof Cristiano Ronaldo in de Veste was aangekomen'
6
   
23:00
23:00
Klopp ziet De Bruyne wegvallen: 'Iemand die zo denkt, is een klootzak'
5
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties