Brands krijgt ruim honderd miljoen euro te besteden bij Everton
Donderdag, 17 mei 2018 om 07:04

Marcel Brands is de komende drie jaar de directeur voetbalzaken van Everton en heeft nauwelijks tijd om te wennen, want op 1 juni gaat de transfermarkt open en moet hij de selectie op oorlogssterkte krijgen. Volgens De Telegraaf krijgt de voormalig technisch manager van PSV ruim honderd miljoen euro te besteden.

De 56-jarige Brands wordt zelf overigens ook niet slechter van zijn overstap, want de krant meldt dat hij zo’n twee miljoen euro per jaar gaat verdienen op Goodison Park en dat is meer dan een verdubbeling van het salaris dat hij in het Philips Stadion opstreek. Steve Walsh, van wie Brands de taken overneemt, verdiende 1,2 miljoen euro bij the Toffees.

Meer: Brands onthult spannende gesprekken met Barcelona: ‘Ik nam het risico’ | Brands imponeert in Engeland op slotdag: ‘Ik was onder de indruk’

"De bedragen waarmee in Engeland en ook bij Everton wordt gewerkt, zijn totaal anders dan in Nederland. De marktwerking die we hier kennen is daar ook, maar dan met veel grotere bedragen", erkent Brands in het dagblad. "Hoe groter de bedragen, hoe groter de verantwoordelijkheid gaat voelen die daarmee samenhangt. Soms lijkt het alsof groot geld een beetje lui maakt, maar ik denk niet dat ik lui ben."

De top van Everton schijnt op de transfermarkt nadrukkelijker te willen samenwerken met Mino Raiola en het toeval wil dat het de Italiaans-Nederlandse zaakwaarnemer was die Brands introduceerde bij Everton. "Het eerste contact is via Mino gekomen, maar voor de rest niet. Mino is een goede vriend van mij. Dat is hij al sinds mijn RKC-tijd", reageert Brands.

 
Premier League
 
Everton
 
Marcel Brands
 
Marcel Brands

Poll
Denk jij dat Marcel Brands het goed gaat doen bij Everton?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties