'KNVB verrast met keuze voor nieuwe bondscoach Jong Oranje'
Donderdag, 17 mei 2018 om 07:17

Erwin van de Looi heeft een nieuwe uitdaging gevonden. De 46-jarige trainer gaat aan de slag als bondscoach van de beloften van het Nederlands elftal, meldt De Telegraaf. Na zijn vakantie wordt de deal in orde gemaakt.

Van de Looi krijgt de taak van de KNVB mee om Jong Oranje naar het EK van volgend jaar zomer in Italië en San Marino te loodsen. Nederland staat na zes speelronden met elf punten op de tweede plaats in Groep D en een tweede plek zou goed zijn voor een play-offticket. Enkel de nummers één kwalificeren zich direct voor het hoofdtoernooi.

Jong Oranje speelt nog vier wedstrijden in de groep: tegen Engeland (6 september), Schotland (11 september), Letland (12 oktober) en Oekraïne (16 oktober). Het team van interim-bondscoach Art Langeler heeft in de poule drie punten meer dan Oekraïne en Schotland.

Jong Oranje oefent volgende week vrijdag tegen Bolivia en vier dagen later staat de vriendschappelijke krachtmeting tegen Paraguay op het programma. Dat zullen de laatste duels zijn die Langeler bij de beloften coacht. Hij wordt dus opgevolgd door Van de Looi, die eerder werkzaam was bij Willem II en FC Groningen.

 
Nederland
 
Erwin van de Looi

Poll
Een geschikte bondscoach voor Jong Oranje?
Ja
Nee
Weet ik niet
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties