'VfL Wolfsburg verscheurt contract Younes; rechtszaak mogelijk ophanden'
Donderdag, 17 mei 2018 om 08:21

Het is nog altijd de vraag waar Amin Younes volgend seizoen speelt. De buitenspeler van Ajax leek transfervrij op weg naar VfL Wolfsburg, maar die club zou inmiddels een clausule hebben geactiveerd om de overstap te annuleren. Mogelijk komt er een rechter een te pas in de transfersoap, speculeert Kicker donderdagochtend.

Wolfsburg, dat zich momenteel via de nacompetitie probeert te handhaven in de Bundesliga, twijfelt over de rechtsgeldigheid van het contract dat Younes inmiddels getekend zou hebben. De Duitser zou immers ook al een contract bij Napoli hebben ondertekend: afgelopen winter zette Younes volgens de Italiaanse club 31 handtekeningen, waardoor hij per 1 juli onder contract staat in Napels. Door het kamp-Younes wordt dat tegengesproken.

Naar verluidt tekende Younes recentelijk tot medio 2022 bij Wolfsburg. In dat contract zou echter een clausule staan om de deal te annuleren als er problemen met Napoli ontstaan. Wolfsburg zou er nu voor hebben gekozen om die clausule te activeren, waardoor de overstap op losse schroeven staat. De komst van de aanvaller werd geregeld door sportief directeur Olaf Rebbe, die vorige maand moest vertrekken. Na zijn afscheid ontstonden twijfels over Younes.

Kicker denkt dat advocaten zich zullen bemoeien met de kwestie en dat er mogelijk een rechtszaak aan te pas moet komen. Het kamp-Younes zou dan procederen tegen Napoli en niet tegen Wolfsburg. Het doel is om het Italiaanse contract te verscheuren, waardoor Younes alsnog kan transfereren naar de Bundesliga. Bij Ajax werd hij na het weigeren van een invalbeurt tegen sc Heerenveen uit de selectie gezet.

 
Eredivisie
 
1. Bundesliga
 
VfL Wolfsburg
 
Ajax
 
Napoli

Poll
Waar denk je dat Amin Younes volgend seizoen speelt?
VfL Wolfsburg
Napoli
Ergens anders
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties