'Het betekent dat ze me in de gaten houden, dat ik dicht bij Oranje ben'
Donderdag, 17 mei 2018 om 08:50

Stiekem hoopt Juninho Bacuna zoveel indruk te maken op Ronald Koeman, dat de bondscoach de middenvelder bij de groep houdt. De jeugdexponent van FC Groningen is een van de spelers van Jong Oranje die deelneemt aan de tweedaagse trainingsstage van Oranje in Zeist. Bacuna zegt niet te verwachten dat er 'iets speciaals' voortvloeit uit de stage, maar is wel optimistisch over zijn toekomst bij Oranje.

Normaal gesproken gaan de spelers van Jong Oranje na de training van donderdag terug naar de jeugdploeg voor een trip naar Zuid-Amerika. Het gaat behalve om Bacuna ook om Denzel Dumfries (sc Heerenveen), Kevin Diks, Justin Bijlow (Feyenoord), Teun Koopmeiners, Thomas Ouwejan (AZ) en Bart Ramselaar (PSV). Er bestaat echter altijd een kans dat Koeman een of meerdere talenten bij zich houdt. "Maar ik ga niets veranderen, geen gekke dingen doen of zo. Gewoon mezelf blijven, dat lijkt me het beste. Ik hoef er niet nu meteen bij. Volgend jaar is ook goed", aldus Bacuna in gesprek met het Algemeen Dagblad.

"Twee dagen met de grote mannen, alleen maar mooi toch? Het betekent dat ze me in de gaten houden, dat ik dichtbij ben", weet de twintigjarige middenvelder. In gesprek met RTV Noord noemt Bacuna zijn uitverkiezing een beloning voor zijn spel in de laatste weken. "Zo'n uitverkiezing is mooi, iets wat je van kleins af aan al wilt. Nu sta ik hier en moet ik het laten zien", beseft Bacuna. "Hier zijn de leeftijdsverschillen wat groter. Maar dit is gewoon de Nederlandse top, het is toch wat hoger dan bij Jong Oranje."

Oranje bereidt zich voor op de oefeninterlands van Oranje tegen Slowakije (donderdag 31 mei in Trnava) en Italië (maandag 4 juni in Turijn). Koeman maakt zijn definitieve selectie voor die wedstrijden binnenkort bekend. Als de spelers van Jong Oranje niet bij de groep blijven, dan gaan ze op trainingskamp naar Zuid-Amerika. Daar speelt Jong Oranje oefenwedstrijden tegen de leeftijdsgenoten van Bolivia en Paraguay, als voorbereiding op de cruciale EK-kwalificatieduels met concurrenten Engeland en Schotland in september.

 
Meer video's
 
Nederland
 
Nederland U21
 
Juninho Bacuna
 
Ronald Koeman

Poll
Verwacht je dat minstens een van de spelers van Jong Oranje bij het 'grote' Oranje blijft?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties