NEC breekt per direct met bekritiseerde trainer Lijnders
Donderdag, 17 mei 2018 om 09:40

Pepijn Lijnders is niet langer de trainer van NEC. De club uit Nijmegen communiceert donderdagochtend dat beide partijen na een evaluatie in goed overleg hebben besloten om niet met elkaar verder te gaan.

De 35-jarige trainer verruilde het assistentschap bij Liverpool in januari in voor het hoofdtrainerschap van NEC en zat bij 22 wedstrijden op de bank in De Goffert. Hij won ‘slechts’ elf duels waardoor de Nijmegenaren directe promotie misliepen en uiteindelijk ging het in de play-offs ook mis in het tweeluik met FC Emmen.

Technisch directeur Remco Oversier spreekt van ‘een turbulente tweede seizoenshelft’: "Pepijn heeft bij ons gewerkt onder hele lastige omstandigheden, die zijn weerslag hebben gehad op zowel het elftal als op hem persoonlijk. We zijn in de winter bewust met elkaar het avontuur aangegaan, met hoge verwachtingen van beide kanten. Helaas heeft dit voor ons beiden niet uitgepakt zoals we ons vooraf hadden voorgesteld."

"Dit hebben we in alle eerlijkheid met elkaar besproken, waarbij we ook vooruit hebben gekeken en we gezamenlijk tot de conclusie zijn gekomen dat de verwachtingen van de toekomst te ver uit elkaar liggen. Het zegt veel over het karakter van Pepijn dat hij deze moedige stap durft te nemen. Pepijn heeft heel veel energie in zijn werk gelegd en daarvoor willen wij hem van harte bedanken. Wij wensen hem als club veel succes toe in de rest van zijn carrière."

"Ten eerste wil ik mijn directe dagelijkse staf bedanken. Zij hebben alles gegeven en waren enorm gedreven om NEC succes te brengen", reageert Lijnders. "Op en top professionals die de club van binnenuit karakter geven. Ten tweede wil ik de club succes wensen, ik had met veel drive door willen bouwen, een nieuw echt NEC-team willen vormen maar ik voel dat beter is om weg te stappen en de deur te openen voor een nieuwe trainer die het volledige vertrouwen geniet." Lijnders bedankt tot slot ook de spelersgroep: "Ik ben trots op elke dag die ik samen met hen voor NEC mocht werken."

 
Meer video's
 
Keuken Kampioen Divisie
 
NEC

Poll
Een verstandig besluit van NEC en Pepijn Lijnders?
Ja
Nee
Weet ik niet
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties