'Cristiano Ronaldo was hier met zijn moeder, we zaten toen op zeven miljoen'
Donderdag, 17 mei 2018 om 10:23

Arsène Wenger deed in de 22 jaar dat hij aan het roer stond bij Arsenal een flink aantal succesvolle aankopen, maar de Fransman greep met the Gunners ook regelmatig naast de komst van een nieuwe topspeler. Cristiano Ronaldo is een van de voetballers die op weg leek naar Arsenal en uiteindelijk toch bij een andere club belandde. Wenger noemt het mislopen van de Portugees een van de zaken die hij het meest betreurt.

"De speler waar natuurlijk meteen aan gedacht wordt is Cristiano Ronaldo. Hij was hier met zijn moeder en we waren er erg dichtbij. Maar toen kwam Manchester United en zij hadden op dat moment Carlos Queiroz als assistent. United speelde toen tegen Sporting Portugal, Ronaldo speelde geweldig en zij trokken hem aan", blikt hij terug op de officiële website van Arsenal.

Meer: Clubicoon fileert Emery: ‘Wat heeft hij de afgelopen zes weken gedaan?’ | Allardyce fileert debuterende Emery: ‘Dit is de schuld van de manager’

"Je kunt je voorstellen hoe het zou zijn geweest om Thierry Henry en Ronaldo samen in de aanval te hebben spelen. Manchester United had daarna Wayne Rooney, Ronaldo en Ruud van Nistelrooy samen op het veld staan, ze hadden toen met Ryan Giggs en Paul Scholes een buitengewoon elftal. Dat zou zeker de geschiedenis van mijn verblijf hier hebben veranderd."

"Er is altijd iets dat je anders had kunnen doen, maar het probleem met onderhandelingen is dat je moet weten wanneer je moet toegeven en wanneer juist niet. Op een gegeven moment zaten we op ruim zeven miljoen euro en waren we nog in gesprek. David (Dein, voormalig vicevoorzitter van Arsenal, red.) sprak toen met Ronaldo’s zaakwaarnemer Jorge Mendes in Parijs en hij sprak namens Sporting, dus we zaten er erg dichtbij. Maar Manchester United ging uiteindelijk tot negentien miljoen euro, dat konden we ons op dat moment niet veroorloven."

 
Premier League
 
Arsenal
 
Manchester United
 
Real Madrid
 
Arsène Wenger

Poll
Denk jij dat de carrière van Cristiano Ronaldo op een vergelijkbare manier was verlopen als hij naar Arsenal was gegaan?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties