FC Utrecht vist opnieuw in Ajax-vijver: 'Hij laat anderen beter spelen'
Donderdag, 17 mei 2018 om 11:05

FC Utrecht verzekerde zich eerder deze week al van de diensten van Giovanni de la Vega en maakt donderdagochtend opnieuw melding van de komst van een talent met een verleden bij Ajax. Samir Ben Sallam heeft zich tot medio 2021 verbonden aan de club uit de Domstad en zal zich, ondanks dat hij pas zestien jaar oud is, aan gaan sluiten bij Jong FC Utrecht.

Ben Sallam maakte eerder negen seizoenen deel uit van de jeugdopleiding van Ajax en vertrok in oktober 2017 wegens een verschil van inzicht met de leiding uit Amsterdam. FC Utrecht zal wel een opleidingsvergoeding over moeten maken aan Ajax aangezien hij daar negen jaar zijn opleiding genoot. Directeur voetbalzaken Jordy Zuidam is tevreden met de komst van de middenvelder: "Samir is een zeer getalenteerde speler. Hij is creatief, tweebenig en technisch zeer vaardig. Samir is een speler die het spel verdeelt en anderen beter laat spelen."

Ook hoofd jeugdopleidingen Jelle Goes is blij met het aantrekken van Ben Sallam: "Het feit dat hij op zestienjarige leeftijd al bij de selectie van Jong FC Utrecht aansluit, zegt genoeg over zijn kwaliteiten en potentieel. Dat hij ook voor FC Utrecht Onder-19 wedstrijden kan spelen, kan voor dat elftal een absolute pré zijn." Ben Sallam werkte onlangs overigens ook een proefwedstrijd af bij PEC Zwolle, maar FC Utrecht is de concurrentie dus te snel af geweest.

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
FC Utrecht
 
Ajax

Poll
Een goede aanwinst voor FC Utrecht?
Dat denk ik wel
Dat denk ik niet
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties