Hazard trekt aan de rem: 'Ik wil goede, nieuwe spelers bij Chelsea'
Donderdag, 17 mei 2018 om 11:18

Eden Hazard neemt geen overhaaste beslissing over zijn toekomst. De aanvaller van Chelsea ligt nog twee seizoenen vast op Stamford Bridge, maar zou vanwege de teleurstellende prestaties van het afgelopen seizoen twijfelen over een langer verblijf. Hazard geeft in gesprek met The Independent toe dat hij ambitie van de club wil zien, voordat hij een handtekening zet onder een nieuw contract.

Chelsea eindigde dit seizoen als vijfde in de Premier League en loopt daardoor Champions League-voetbal mis. Hazard maakt er geen geheim van dat hij de Champions League graag nog eens wil winnen, maar dat betekent niet per se dat hij komende zomer vertrekt. "Ik wacht op nieuwe spelers voor volgend seizoen. Ik wil goede spelers, want ik wil volgend seizoen de Premier League winnen."

Meer: Depay en Tete met Olympique Lyon na strafschoppen onderuit tegen Chelsea | ‘Chelsea is zeer teleurgesteld en deelt boete van 220.000 euro uit’

"Zoals ik al zo vaak heb gezegd: ik denk niet dat dit mijn laatste wedstrijd voor Chelsea wordt", doelt de Belg op de FA Cup-finale tegen Manchester United van zaterdag. "Het is slechts de laatste wedstrijd van het seizoen. Na het WK zullen we klaar zijn voor volgend seizoen. Ik heb nog een week te gaan, dit seizoen. De finale wordt een enorm grote wedstrijd en ik wil die winnen." Hazard onderhandelt al een tijd met Chelsea over een nieuw contract. Naar verluidt willen the Blues hem circa 345.000 euro per week betalen.

Tegelijkertijd beseft Hazard dat hij al 27 jaar is en mogelijk zijn laatste grote, langdurige contract kan ondertekenen. "Dat is waarom ik mijn tijd neem. Het is niet zomaar iets. Ik moet over veel verschillende dingen nadenken, maar het staat vast dat ik hier gelukkig ben", benadrukt de Rode Duivel. Het afgelopen seizoen heeft desondanks zijn sporen nagelaten bij Hazard. "Het seizoen na een kampioenschap is altijd zwaar. Dat zagen we twee jaar geleden. Dit was geen goed seizoen, maar het blijft Chelsea. Je weet niet wat er volgend seizoen gebeurt."

"Ik denk dat we dit jaar te veel punten hebben verspeeld op Stamford Bridge. Dan kun je niet in de top vier eindigen. Het is aan ons om het seizoen af te sluiten met het winnen van de FA Cup. Dat is mij in zes jaar nog nooit gelukt, dus ik hoop dat dit het jaar wordt. Ik heb nog twee prijzen nodig: de Champions League en de FA Cup", aldus Hazard. Zelf was de smaakmaker dit seizoen goed voor 34 competitiewedstrijden, waarin hij 12 keer scoorde en 4 doelpunten voorbereidde.

 
Premier League
 
Chelsea
 
Eden Hazard

>
FA Cup
Chelsea
1
0
Manchester United
Zaterdag, 19 mei 2018 om 18:15
Poll
Denk je dat Eden Hazard bijtekent bij Chelsea?
Ja
Nee
Meer nieuws
   
00:30
00:30
In de wandelgangen: Real Madrid sleept Internazionale naar het CAS
2
   
00:15
00:15
Voormalig Feyenoorder: 'Ik had het Nederlandse voetbal dat graag laten zien'
6
   
00:00
00:00
El Ahmadi geeft toe: 'Ik dacht er over na om te blijven'
5
   
23:50
23:50
'Gio valt niets te verwijten, hij is gewoon succesvol'
7
   
23:40
23:40
Vacature: Voetbalzone zoekt talentvol straatvoetbalteam
0
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties