Icoon Gianluigi Buffon vertrekt na zeventien jaar bij Juventus
Donderdag, 17 mei 2018 om 11:41

Gianluigi Buffon staat zaterdag tegen Hellas Verona voor de laatste keer onder de lat bij Juventus. De veertigjarige doelman heeft donderdagochtend op een persconferentie bevestigd dat hij na dit seizoen zal vertrekken bij La Vecchia Signora. Of zijn vertrek ook een definitief pensioen betekent, laat de doelman, die verschillende aanbiedingen op en naast het veld op zak heeft, voorlopig in het midden.

"Dit is het besluit van een prachtige reis, die ik heb kunnen delen met mensen die echt om mij geven. Zaterdag wordt mijn laatste wedstrijd voor Juventus, ik denk dat dit de beste manier is om dit mooie avontuur af te sluiten. Om het te besluiten met nog twee prijzen, dat is erg belangrijk geweest. Ik heb ervoor gevreesd dat ik mijn tijdperk bij Juve af zou sluiten als iemand die maar gewoon geaccepteerd zou worden of als een speler die het kwijt zou zijn. Ik ben er erg trots op dat ik op veertigjarige leeftijd, tot aan zaterdag, prestaties heb kunnen leveren die mijn eigen naam en die van Juventus waard zijn."

Meer: ‘Voor PSG is dit net zo belangrijk als de komst van Neymar was’

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) op

Buffon heeft volgens de laatste geruchten aanbiedingen van onder meer Boca Juniors en Paris Saint-Germain op zak en lijkt nog niet zeker te weten wat de toekomst zal brengen: "Het enige dat ik zeker weet is dat ik zaterdag mijn laatste wedstrijd voor Juventus speel. Tot vijftien dagen geleden wist ik zeker dat ik met pensioen zou gaan. Nu heb ik een aantal zeer belangrijke aanbiedingen ontvangen, op en naast het veld. De belangrijkste buiten het veld is van Juventus. Ik zal volgende week de knoop doorhakken. Een terugkeer naar Parma zou een romantische kinderdroom zijn, maar niets meer dan dat, nee."

Voorzitter Andrea Agnelli heeft donderdag bevestigd dat Wojciech Szczesny het nieuwe seizoen in zal gaan als eerste doelman van de Italiaans landskampioen. Juventus zou daarnaast bezig zijn met de komst van Mattia Perin, maar het is de vraag of de talentvolle doelman van Genoa het ziet zitten om op de bank plaats te nemen. Verdediger Giorgio Chiellini neemt de aanvoerdersband over van Buffon, die na zeventien jaar afscheid neemt van de grootmacht uit Turijn.

Juventus nam Buffon in de zomer van 2001 voor een kleine 53 miljoen euro, nog steeds het hoogste bedrag dat ooit voor een doelman is betaald, over van Parma. In de daaropvolgende seizoenen groeide de in Carrara geboren keeper uit tot aanvoerder en waar clubicoon. De 176-voudig Italiaans international won met Juve onder meer negen landstitels, wat er elf hadden kunnen zijn als de kampioenschappen van 2005 en 2006 niet waren ingetrokken wegens het Calciopoli-schandaal. Daarnaast werden er vier Coppa Italia’s gewonnen en stond Buffon met Juventus drie keer in de finale van de Champions League.

 
Meer video's
 
Serie A
 
Juventus
 
Gianluigi Buffon

Poll
Denk jij dat Gianluigi Buffon gaat stoppen als voetballer?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties