'Als Neymar niet vertrekt bij PSG, zal hij nooit een belangrijke prijs winnen'
Donderdag, 17 mei 2018 om 12:20

Rivaldo adviseert Neymar om zo spoedig mogelijk te vertrekken bij Paris Saint-Germain. Zijn jongere landgenoot is in de bloei van zijn carrière, zo benadrukt Rivaldo, en kan volgens de voormalig aanvaller alleen bij een andere club het allerhoogste najagen. Neymar wordt de afgelopen weken hevig in verband gebracht met Real Madrid, hoewel PSG-voorzitter Nasser Al-Khelaifi 'tweeduizend procent' zeker is van een langer verblijf van de sterspeler.

"Als Neymar niet vertrekt bij PSG, zal hij nooit een belangrijke prijs winnen", waarschuwt Rivaldo in gesprek met La Gazzetta dello Sport. "Zeker niet de Champions League: het meest belangrijke toernooi. De Franse competitie is van een lager niveau dan de Spaanse en Engelse en hij speelt voor een club zonder geschiedenis." Rivaldo wordt in het interview ook gevraagd naar het WK in Rusland en ziet Brazilië als favoriet. "We moeten nog altijd de teleurstelling van 2014 achter ons zien te laten. Voor Neymar kan het een fantastische springplank zijn. Hij en Gabriel Jesus kunnen de sterren worden dor Brazilië naar de roem leiden."

Meer: PSG dankt blunderende doelman in eerste speelronde | Buffon moet afwachten: ‘Ze kunnen alle drie de nummer één zijn’

Zelf kijkt Neymar ook uit naar het WK. De smaakmaker van Brazilië staat sinds februari aan de kant met een voetblessure, maar is op de weg terug. "Het WK is het grootste toernooi ter wereld. De trofee moet van mij worden", vertelt hij aan Desimpedidos. "Ik train alweer met de bal. Ik voel me goed. Natuurlijk was ik even bang, maar ik kom langzaam terug." Op het WK in Rusland is Brazilië ingedeeld in Groep E met Zwitserland, Costa Rica en Servië. De eerste wedstrijd van de Goddelijke Kanaries is op 17 juni tegen Zwitserland.

 
Meer video's
 
Ligue 1
 
Paris Saint-Germain
 
Neymar
 
Rivaldo

Poll
Ben je het eens met Rivaldo over Neymar?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties