Guardiola prijst landgenoot: 'Hij is een mix van Xavi en Iniesta'
Donderdag, 17 mei 2018 om 12:50

Kevin De Bruyne wordt veelal genoemd als de grote uitblinker in het kampioensjaar van Manchester City, maar de rol van David Silva mag volgens Josep Guardiola niet onderschat wordt. De oefenmeester spreekt donderdag bij ESPN lovend over zijn landgenoot, die het afgelopen seizoen goed was voor 9 doelpunten en 11 assists in 29 competitiewedstrijden.

Guardiola is lyrisch over zijn hele middenveld en trekt de vergelijking met spelers die hij als trainer van Barcelona tot zijn beschikking had. "Het succes in Manchester en in Barcelona is allebei te danken aan de centrale middenvelders. Xavi was een dynamische speler met buitengewone controle over de bal. Die kón hij gewoon niet kwijtraken. Hij kon het ritme van de wedstrijd bepalen en wist precies wanneer hij moest versnellen. Andrés Iniesta is vergelijkbaar, maar die veranderde constant het tempo."

Meer: Manchester City vreest voor forse blessure Kevin De Bruyne | Ferdinand lyrisch: ‘Dit kind heeft potentie om die creativiteit daar te brengen’

Silva is een mix van Xavi en Iniesta, zegt Guardiola. "Hij weet wanneer hij het tempo moet controleren en wanneer hij een tandje moet bijzetten." De oefenmeester ziet De Bruyne als een ander type dan de Spanjaarden. "Kevin is een zeer beweeglijke speler. Hij is niet iemand die het spel controleert; hij is dynamisch, komt van achteren, kan kansen afmaken, voorzetten geven, verschijnt overal op het veld, verdedigt en valt aan. Hij is een complete speler. Maar als hij niet beweegt, is hij niet zo effectief als Xavi, David en Andrés."

Afgelopen seizoen verzamelde Manchester City een recordaantal van honderd punten. Guardiola gelooft desondanks niet dat the Citizens hun top al hebben bereikt. Er is altijd meer mogelijk, stelt hij. "Soms denk je van niet, maar de spelers kunnen nieuwe inzichten bieden. Soms kom je er bijvoorbeeld achter dat je hele middenveld erop vooruitgaat als je twee spelers naast elkaar opstelt. Toen ik vertrok bij Barcelona, dacht ik dat ik geen nieuwe dingen meer kon ontdekken. Maar dat is niet waar. Omdat je nieuwe spelers hebt, zijn er altijd nieuwe manieren om iets aan te pakken."

 
Premier League
 
Manchester City
 
David Silva
 
Kevin De Bruyne
 
Josep Guardiola

Poll
Zie je Manchester City volgend seizoen weer kampioen worden?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties