'Ik ga voor Vertonghen, hij is heel technisch voor iemand die zo groot is'
Donderdag, 17 mei 2018 om 13:34

België plaatste zich in een groep met Griekenland, Bosnië & Herzegovina, Estland, Cyprus en Gibraltar zonder al te veel moeite voor het WK van deze zomer en van de Rode Duivels wordt verwacht dat zij eens gaan oogsten met hun gouden generatie door ver te komen in Rusland. Dries Mertens maakt al een aantal jaar deel uit van de Belgische selectie en is er op het WK naar alle waarschijnlijkheid ook weer bij.

De aanvaller van Napoli zal daar samenspelen met onder meer Eden Hazard, die volgens hem echter niet de meest technisch onderlegde speler van de nationale ploeg is: "Iedereen zal bij die vraag meteen aan hem denken, maar ik ga voor Jan Vertonghen, hij is heel technisch voor iemand die zo groot is en in de verdediging speelt", vertelt Mertens bij RTBF.

Op de techniek van Romelu Lukaku was de afgelopen jaren in, met namen, Engeland de nodige kritiek, maar Mertens denkt niet dat dit eerlijk is: "Hij heeft zichzelf sterk verbeterd. Veel mensen lachen hem uit om zijn balcontrole, maar hij is een jongen die na de training nog eens twintig ballen pakt om verder te oefenen. Daar heb ik veel respect voor", sluit de oud-speler van verder onder meer AGOVV Apeldoorn, FC Utrecht en PSV af.

 
Meer video's
 
Wereldkampioenschappen
 
Belgiƫ
 
Napoli
 
Dries Mertens
 
Eden Hazard

Poll
Denk jij dat België minstens de halve finale gaat halen op het WK?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties