Kompany lyrisch: 'Hij beschikt over kracht die mensen zelfs niet kennen'
Donderdag, 17 mei 2018 om 13:50

Vincent Kompany is een van de beste verdedigers ter wereld en heeft in de loop der jaren tegenover verschillende aanvallers van wereldklasse gestaan. De stopper van Manchester City legt in het boek FOOTBALL 2.0 uit hoe hij onder anderen Lionel Messi, Luis Suárez en Zlatan Ibrahimovic heeft bestreden: "Ik hou van verdedigen, heb er een echte passie voor."

Kompany heeft in zijn carrière meerdere malen tegenover Messi gestaan. "Hij komt op volle snelheid op je af. Je staat vast en je weet dat als hij je passeert, hij verdwenen is. In zo’n situatie moet je doen wat je nodig acht. Al is het wel moeilijk om dat aan te leren. Je steekt je been uit op het juiste moment en dat deed ik al toen ik nog een kind was", citeert Het Laatste Nieuws.

Ook Suárez, eerder actief bij Liverpool, was een pittige kluif: "Spelers als Suarez gaan zo ver als ze kunnen. Natuurlijk is hij technisch begaafd, heeft hij een neusje voor de goal en beschikt hij over kracht die mensen zelfs niet kennen, maar hij speelt elke wedstrijd op het randje. Als je aan de bal bent en naar je eigen doel gedraaid staat, zoekt hij altijd naar je blinde hoek en het is moeilijk om te draaien als je weet waar hij is."

"Je kan letterlijk in zijn ogen zien dat hij wacht op het moment dat je de aandacht verliest, om daar dan gebruik van te maken", aldus Kompany, die ook lovend is over Zlatan Ibrahimovic: "Als je speelt tegen Zlatan, dan weet je dat er iets gaat gebeuren. Je moet extreem voorzichtig zijn, want het kan lijken dat hij niet in de wedstrijd zit en dan is hij diegene die scoort."

 
Meer video's
 
Premier League
 
Manchester City
 
Vincent Kompany
 
Zlatan Ibrahimovic
 
Luis Suárez

Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties