Frank de Boer baalt van gemiste kans: 'Er was trammelant in de selectie'
Donderdag, 17 mei 2018 om 14:18

Frank en Ronald de Boer blikken in gesprek met ELF Voetbal met gemengde gevoelens terug op het WK van 1998. De tweelingbroers deden het met Nederland goed op het mondiale eindtoernooi in Frankrijk, maar Oranje kon het niet tot de finale schoppen: "We realiseerden ons niet voldoende dat we goud in handen hadden."

Frank stelt dat het Oranje dat actief was op de WK's van 2010 en 2014, toen Nederland respectievelijk tweede en derde werd, niet beter was dan het Oranje waarin hij speelde. "Dat denk ik niet. In 1998 hadden we een beter team dan het Oranje van 2010 en 2014, maar we misten achteraf de echte overtuiging om wereldkampioen te worden", aldus de ex-trainer van Ajax, die stelt dat Oranje geen topfavoriet was.

"Het EK in Engeland (1996, red.) liep uit op een deceptie en er was trammelant in de selectie. We realiseerden ons onvoldoende dat we goud in handen hadden, met zo’n selectie. In 2010 was ik als assistent van Bert van Marwijk op het WK. Phillip Cocu en ik hebben er bij die jongens van toen op gehamerd dat ze echt wereldkampioen konden worden. Maar dan moesten ze er wel allemaal in geloven."

Broer Ronald stelt dat er veel intelligentie en ervaring was bij Oranje in 1998: "Ik denk dat ons Oranje dynamischer was dan de ploegen van 2010 en 2014. We hadden een perfecte mix qua leeftijd. Vrijwel iedereen was midden of eind twintig. We hadden al van alles meegemaakt. Bij die latere generaties draaide het vooral om de jongens in de aanval: Sneijder, Robben en Van Persie. Daar werd het team omheen gebouwd."

 
Wereldkampioenschappen
 
Nederland
 
Frank de Boer
 
Ronald de Boer

Poll
Ben jij het eens met de analyse van de gebroeders De Boer?
Ja
Nee
Deels
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties