Eredivisie niet te hoog gegrepen: 'Wij zijn niet zo klein als men denkt'
Donderdag, 17 mei 2018 om 14:33

Almere City FC veroordeelde Roda JC Kerkrade afgelopen weekend tot de Jupiler League en de Flevolanders zijn nog twee wedstrijden tegen De Graafschap verwijderd van de allereerste promotie naar de Eredivisie. Technisch directeur Robert Maaskant merkt dat er elders in Nederland vaak met opgetrokken wenkbrauw wordt gereageerd op de wens van Almere om te promoveren, maar denkt niet dat dit terecht is.

"Dit is echt een club met mogelijkheden. Op sportief gebied staat er al aardig wat. Klein stadionnetje, oké, maar alles wat we op trainingsgebied nodig hebben staat er al, of komt er binnen afzienbare tijd", legt hij uit in gesprek met Voetbal International. Maaskant is nog geen twee maanden in dienst bij Almere en zou meteen het grootste succes uit de clubgeschiedenis mee kunnen maken.

De oud-coach van onder meer RBC Roosendaal, NAC Breda, FC Groningen en Go Ahead Eagles denkt dat de buitenwacht nog even moet wennen aan het idee: "Almere City is niet zo klein als men er tegenaan kijkt. De benadering naar ons toe moet ook anders worden. Bijvoorbeeld van makelaars, die nog bij ons komen aanzeulen met afvallers van andere Eerste Divisie-clubs. Dat stadium is Almere gepasseerd."

Maaskant wijst erop dat eigenaar Lesley Bamberger ‘aardig liquide’ is en zeker bereid is om goed onderbouwde plannen te financieren. De club wil volgens eerder opgestelde plannen in 2020 promoveren, maar grijpt de kans om eerder de Eredivisie in te gaan met beide handen aan: "Na zondag spat de wil ervan af bij iedereen", sluit hij af. Almere City speelt donderdagavond eerst thuis tegen De Graafschap. De return in Doetinchem staat voor zondag in de agenda.

 
Keuken Kampioen Divisie
 
Almere City
 
Robert Maaskant

Poll
Denk jij dat Almere City FC ten koste van De Graafschap gaat promoveren?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties