Mourinho: 'Ik denk niet dat Real Madrid hem kan verkopen, het is verboden'
Donderdag, 17 mei 2018 om 15:29

Cristiano Ronaldo speelt sinds 2009 bij Real Madrid en José Mourinho ziet zijn landgenoot niet snel vertrekken uit het Santiago Bernabéu. De oefenmeester van Manchester United zegt in gesprek met Record dat hij verwacht dat de clubleiding van de Koninklijke de sterspeler min of meer verbiedt om naar een andere topclub te verkassen.

Ronaldo werd nog weleens gelinkt aan een terugkeer naar United, maar Mourinho ziet dat niet gebeuren. "Ik denk niet dat Real Madrid hem kan verkopen, het is verboden. Hij moet blijven tot het moment dat hij toestemming krijgt om te gaan. Dan kan hij nog een jaar in de Verenigde Staten of ergens anders voetballen. Maar het is een gesloten boek (dat Ronaldo naar een andere Europese topclub gaat, red.)."

Meer: Waarom topclubs dolgraag op de International Champions Cup willen spelen

Mourinho verwacht ook niet dat United een poging gaat wagen om Ronaldo te halen. "Ik denk het niet, maar alle mensen kennen zijn geschiedenis in Manchester, de passie die de fans voor hem hebben. En er zijn nou eenmaal spelers in de wereld waar je nooit ‘nee’ tegen kunt zeggen als clubs de mogelijkheid hebben om ze te halen", aldus Mourinho, die in het verleden ook bondscoach kon worden van Portugal.

"Ik ga het weer overwegen om bondscoach te worden als ik klaar ben met de dagelijkse sleur, drie wedstrijden in de week, zeven trainingsessies per week, een maand voorseizoen. Dat zijn dingen die mij nu nog niet vermoeien. Ik was bijna bondscoach van Portugal, maar Florentino Pérez (voorzitter Real, red.) liet mij niet gaan, want hij dacht dat de functie van trainer van Real niet samen kon gaan met die van de nationale ploeg."

 
Meer video's
 
LaLiga
 
Real Madrid
 
José Mourinho
 
Cristiano Ronaldo

Poll
Verwacht jij dat Cristiano Ronaldo zijn carrière afsluit bij Real Madrid?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties