Zoon van Bosz tekent in de JL: 'Technische speler met een goed spelinzicht'
Donderdag, 17 mei 2018 om 14:47

Go Ahead Eagles heeft zich verzekerd van de diensten van Gino Bosz. De club uit de Jupiler League meldt donderdagmiddag via de officiële kanalen dat de zoon van trainer Peter Bosz zich voor één jaar heeft verbonden aan de Deventenaren, met een optie voor nog een jaar.

Bosz debuteerde in 2014 in het betaald voetbal bij Vitesse en was later actief bij Heracles Almelo. Een doorbraak bij Heracles bleef uit, waarna hij via SC Cambuur opnieuw bij Vitesse belandde. "Nu kies ik heel bewust voor Go Ahead Eagles", laat Bosz, die zowel centraal in de verdediging als controlerend op het middenveld uit de voeten kan, op de site van zijn nieuwe werkgever weten.

"Ik wil minuten maken, zo veel mogelijk spelen", vervolgt Bosz, die zichzelf omschrijft als een voetballende verdediger annex defensieve middenvelder. In Almelo werkte Bosz al samen met John Stegeman, de nieuwe trainer. "Ik heb toen prettig met hem samengewerkt", vertelt Bosz. "Hij houdt van leuk, aanvallend voetbal en past dat ook toe op de trainingen."

Technisch manager Paul Bosvelt vertelt dat de drive van Bosz duidelijk naar voren kwam tijdens de gesprekken die de club en speler voerden: "Gino heeft de afgelopen jaren niet veel gespeeld op betaald voetbalniveau, en heeft er alles voor over om alsnog definitief door te breken. Daar begint het mee. Hij is een technische speler met een goed spelinzicht."

 
Meer video's
 
Keuken Kampioen Divisie
 
Go Ahead Eagles
 
Gino Bosz

Poll
Een goede aanwinst voor Go Ahead Eagles?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties