Vitesse pikt 'Deense reus' op uit Zwitserland: 'Fysiek sterk en heeft kopkracht'
Donderdag, 17 mei 2018 om 16:05

Rasmus Thelander heeft donderdagmiddag zijn handtekening gezet onder een driejarig contract, zo meldt Vitesse via de officiële kanalen. De 26-jarige centrale verdediger komt over van het Zwitserse FC Zürich. De in Kopenhagen geboren Thelander, die wordt omschreven als ‘reus’ met zijn 1.91 meter, kwam in Denemarken uit voor Akademisk BK en Aalborg BK.

Thelander zegt uit te kijken naar zijn aankomende periode in Nederland: "De Eredivisie staat in Denemarken goed aangeschreven. Niet voor niets hebben veel Denen een mooie periode gehad in Nederland. De faciliteiten en de ambitie van de club spreken mij aan. Ik zie mijn transfer naar Vitesse als een volgende stap in mijn carrière."

OFFICIEEL! Vitesse neemt de 'Deense reus' Rasmus Thelander transfervrij over van FC Zürich! [Foto via @mijnvitesse] #thelander #vitesse #fczurich

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) op

Interim-technisch directeur Marc van Hintum is blij met de komst van de Deen: "De positie centraal in de verdediging was voor ons een belangrijke plek om ons te versterken. Rasmus hebben we verschillende keren in actie gezien. Hij is fysiek sterk, heeft kopkracht en een winnaarsmentaliteit. Rasmus is een welkome aanvulling in onze selectie."

Met Thelander speelt Vitesse waarschijnlijk in op het vertrek van Matt Miazga. De Amerikaan wordt momenteel gehuurd van Chelsea en volgens de Gelderlander verwacht Vitesse de verdediger niet terug voor een derde seizoen. Daarnaast heeft Guram Kashia een vertrekwens uitgesproken. Thelander is de tweede zomeraankoop van Vitesse, na de komst Khalid Karami, die transfervrij overkomt van Excelsior.

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Vitesse

Poll
Een goede aanwinst?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties