Iniesta waarschuwt: 'Als hij niet blijft bij Barcelona, is dat een grote fout'
Donderdag, 17 mei 2018 om 18:38

Andrés Iniesta gaat Barcelona verlaten. De middenvelder laat de Catalaanse grootmacht na vele jaren achter zich en vertrekt naar eigen zeggen naar China of Japan. De Spaans international hoopt dat Barcelona zonder zijn aanwezigheid goed blijft presteren en benadrukt dat de topclub goed moet handelen inzake de situatie van Sergio Busquets.

Naar verluidt is Busquets uit op een flinke salarisverhoging, zeker nu er met het vertrek van Iniesta budget vrijkomt. De eerste geruchten over een transfer van de controlerende middenvelder doemen al op, waardoor Iniesta zich genoodzaakt voelt om Barcelona op te roepen correct te handelen: "Als Busquets niet blijft, is dat een grote fout, want hij betekent veel voor Barcelona."

Meer: ‘Riqui’ overladen met complimenten na twee wedstrijden voor Barcelona

"Hij heeft nog vele jaren te gaan als voetballer en ik geloof dat hij essentieel is voor dit Barcelona. Persoonlijk weet ik niet hoe de situatie precies zit, maar het is niet goed dat een club ruimte biedt voor twijfel", aldus Iniesta in gesprek met RAC1. De routinier zegt dat in de komende dagen zijn eigen overstap rond zal zijn: "Het zal Japan of China gaan worden."

Iniesta geeft aan dat hij een terugkeer naar Barcelona in een andere functie niet uitsluit. "Xavi en Iniesta als trainers? Dat is een mogelijkheid. De spelers die we hier zijn geweest hebben zeer veel te danken aan Barcelona. Ik geloof ook echt dat Gerard Piqué clubpresident kan worden. Als dat zijn wens is en als hij het gevoel heeft dat hij zo nuttig kan zijn voor de club, is dat zeker mogelijk."

 
LaLiga
 
Barcelona
 
Andrés Iniesta
 
Sergio Busquets
 
Gerard Piqué

Poll
Waar verwacht jij dat Andrés Iniesta zijn loopbaan vervolgt?
China
Japan
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties