Bosz: 'De spelers daar hadden genoten van manier waarop we bij Ajax speelden'
Donderdag, 17 mei 2018 om 17:43

Peter Bosz streek in de zomer van 2016 neer bij Ajax en vertrok een jaar later, na het bereiken van de Europa League-finale en een tweede plaats in de Eredivisie, weer uit Amsterdam. De trainer koos uiteindelijk wegens een verschil van inzicht met de clubleiding voor een overstap naar Borussia Dortmund, terwijl er ook andere clubs interesse toonden in de oefenmeester.

"Maar daar was ik totaal niet mee bezig. Het liefst was ik bij Ajax gebleven en helemaal niet weggegaan", legt hij bij FOX Sports uit hoe zijn vertrek tot stand kwam. Bosz merkte wel dat hij door het goede seizoen met Ajax op een bepaalde manier binnenkwam in het Signal Iduna Park: "De spelers van Dortmund hadden genoten van de manier van voetballen. Het ging niet alleen om het bereiken van de finale, maar ook dat we dat op onze manier gedaan hadden."

Meer: Onana: ‘In het jaar onder Bosz wonnen we maar één uitwedstrijd in Europa’ | Bosz: ‘Bij Ajax heb ik gemerkt hoeveel respect hij kreeg van zijn medespelers’

De Europese campagne van Ajax zorgde voor een aantal spannende momenten, waaronder de return tegen Schalke 04 in Gelsenkirchen. De Amsterdammers balanceerden daar op het randje van uitschakeling en gingen uiteindelijk door twee doelpunten in de verlenging door. Bosz had daarna moeite om zijn spelers toe te spreken: "Na afloop van een wedstrijd probeer ik een praatje in de kleedkamer te houden met de spelers voordat ze naar de pers gaan. Bij die wedstrijd wist ik niet wat ik moest zeggen. Ik vroeg: ‘Mag ik met jullie op de foto?’ Dat wilden ze wel."

 
Meer video's
 
Eredivisie
 
Ajax
 
Borussia Dortmund
 
Peter Bosz

Poll
Vind jij dat Ajax Peter Bosz had moeten behouden?
Ja
Nee
Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties