Guardiola verlengt bij Man City: 'Fantastisch nieuws voor de club'
Donderdag, 17 mei 2018 om 19:05

Pep Guardiola heeft zijn contract bij Manchester City met twee jaar verlengd. De Spaanse manager heeft donderdag zijn handtekening gezet onder een verbintenis tot de zomer van 2021, zo maakt de landskampioen van Engeland bekend via de officiële kanalen. Guardiola staat sinds medio 2016 aan het roer bij the Citizens en werd het afgelopen seizoen voor het eerst kampioen met de Engelse grootmacht.

Guardiola had de contractbesprekingen met Manchester City eerder nog voor zich uitgeschoven, maar amper een week na de laatste wedstrijd in de Premier League, hebben beide partijen elkaar toch nog gevonden. Naar verluidt gaat de Spaanse oefenmeester op jaarbasis ongeveer 25 miljoen euro opstrijken. "Ik ben zo blij en enthousiast. Het is een genoegen om hier te werken", reageert Guardiola op de clubsite van de Engelse landskampioen.

Meer: Man City wint Community Shield en deelt Chelsea eerste tik uit | Sarri: ‘Wij hebben hem harder nodig dan Man City hem nodig heeft’

DONE DEAL! Pep Guardiola heeft verlengd bij Manchester City tot medio 2021! #guardoila #manchestercity #mancity #premierleague

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) op

"Ik geniet elke dag van de samenwerking met de spelers. We zullen allen hard blijven werken de aankomende jaren. Als manager moet je een goed gevoel hebben bij je spelers. Dat heb ik gelukkig", vervolgt hij. "Ik wil de jongens beter maken. We hebben een jonge selectie met een gemiddelde leeftijd van 23 jaar. We willen onszelf blijven verbeteren en ons niveau van dit seizoen behouden."

Sportief directeur Ferran Soriano is eveneens in zijn nopjes met de contractverlenging. "Het is fantastisch nieuws voor Manchester City. We hebben allen het voorrecht gehad om dit seizoen te genieten van het prachtige spel van de ploeg, gekoppeld aan prijzen, verbroken records en het ongelofelijke puntenaantal van honderd in de Premier League. 'Pep' heeft bewezen dat zijn stijl succesvol kan worden uitgevoerd in de Premier League, op een ongeëvenaarde manier."

 
Premier League
 
Manchester City
 
Josep Guardiola

Meer nieuws
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties